DARPA presenteert ‘levensechte’ robot

DARPA presenteert 'levensechte' robot
De Atlas werd vorig jaar voor het eerst aan het publiek getoond. Hij vertoonde toen nog wat kleine mankementen. Nu, een jaar later, lijkt hij er klaar voor te zijn.

In tegenstelling tot drones die steeds meer op robots van Skynet gaan lijken, zal deze Atlas niet als Terminator worden gebruikt. Hij wordt vooral ontwikkeld om na grote rampen mensen te redden uit gebouwen en zich over moeilijk begaanbaar terrein te verplaatsen. Hier had de robot vorig jaar nogal wat moeite mee.

Atlas is gemaakt door het Defense Advanced Research Projects Agency oftewel DARPA. Dit is de onderzoekstak van het Pentagon. Ze hebben de robot nu voor het eerst gepresenteerd aan de Amerikaanse minister van Defensie, Chuck Hagel. We kennen natuurlijk de robots uit de film maar Brad Tousley, hoofd van Tactical Technology binnen Darpa, waarschuwt dat het nog lang niet zover is.

De Atlas robot zal eerst een groot aantal tests moeten doorstaan voordat hij echt in actie kan komen. De machine kan zich voortbewegen als een mens dankzij 28 hydraulisch bediende koppelingen in de benen, armen en romp. In onderstaande video uit 2013 zie je de robot de eerste stapjes maken. We zouden nu dan ook snel beelden moeten gaan zien waarop hij zelfstandig kan lopen, net als Asimo van Honda.

[gv data=”zkBnFPBV3f0″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *