Das pech, vannacht was 20% van alle Bitcoin weg

flash-crash-bitcoin-cryptomunten
Ook de andere cryptomunten verloren zwaar.

Iedereen die na de koerswinsten van de afgelopen week vannacht gelukzalig droomde van eeuwige rijkdom is vanmorgen met een koude douche wakker geworden. In een half uur tijd schoot de koers van de Bitcoin ruim 20% naar beneden. Waar de koers gisteren de hele dag rond $ 8.000,- bewoog vloog deze ineens in duikvlucht naar $ 6.300,-. De $ 100.000,- is dus nog wel even uit het zicht.

Zoals we in deze grafiek van tradingview kunnen zien besloten de Aziaten dat het genoeg was en incasseerden zij binnen no-time een enorm kapitaal. In een half uur tijd wel 19 miljard dollar.
Bitcoin-marktkapitalisatie-17-5

Hoewel het nog te vroeg is voor analisten om vast te stellen waarom de Aziaten hun geld plotseling uit de markt trekken is er wel een vermoeden. De koersbeweging die we nu zien lijkt sterk op de omgekeerde koersbeweging van begin april. Ook nu lijkt het erop dat een (klein aantal) partij(en) de markt heeft beïnvloedt. Volgens analisten stond dit te gebeuren. Dit heeft namelijk voor de grote partijen (whales) 2 voordelen. Enerzijds verzilveren zij (uiteraard) hun koerswinsten. Anderzijds zullen kleinere handelaren volgen en ook verkopen. Hierdoor loopt de druk op de koers verder op en daalt ze nog sneller. De whales kunnen dan weer goedkoop inkopen voor de volgende bull-golf. Dat laatste lijkt overigens niet direct aan de hand. Na een dieptepunt van $ 6.300,- herstelde de koers weer snel om nu rond $ 7.000,- te handelen. Vraag is hoe men nu verder handelt bij verlies.

Overigens heeft niet alleen de Bitcoin last van de zogenaamde flash crash, ook de andere cryptomunten hebben het zwaar. Een dagverlies boven de 10% is vanochtend eerder regel dan uitzondering. De kaart met de live-koersen die we vastlegden om 8.30 uur zegt genoeg. Overigens zien we daar ook dat de weekkoersen nog positief zijn. Dit toont hoe sterk de markt zich de afgelopen week ontwikkelde.

Livekoersen-bitcoin-cryptomunten-17-5-8.30.

Uiteraard is het positief om te zien hoe snel de koers van de Bitcoin herstelt, maar dat er een spannende handelsdag en al even spannend weekend wacht is duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *