Dat had Steve Jobs nooit gedacht/gewild: Apple integreert met Windows [video]

steve-jobs-windows-icloud
Toch hebben Apple en Microsoft bevestigd dat dit gaat gebeuren.

Nu is iCloud altijd al beschikbaar geweest in Windows 10, maar de app die men nu ontwikkelt gaat een stuk verder. De iCloud-app is namelijk zo aangepast dat deze kan werken volgens de ‘file-on-demand’ structuur van Onedrive. Dit betekent dat je straks op Windows 10 de iCloud app kan openen zonder deze te hoeven synchroniseren. Je synchroniseert alleen de bestanden die je nodig hebt.

Daarnaast worden de iCloud-files zichtbaar in de explorer, zodat je dus via de vertrouwde verkenner door jouw bestanden gaat. Daarnaast kunnen in Apple ook de Window API’s worden toegepast. Kenners vragen zich af of dit de deur open zet voor toekomstige diensten, zoals Apple TV+ om via Windows gebruikt te kunnen worden. Het is niet bekend of de sales-technieken van iCLoud dan ook meeverhuizen.

Je kunt de nieuwe iCloud app nu al downloaden.

Steve Jobs had dit nooit kunnen bedenken en wellicht ook nooit gewild. Hoewel Bill Gates en hij een diepgaande vriendschap hadden was hij ook erg kritisch, zoals je in onderstaand filmpje kunt zien.
[gv data=”upzKj-1HaKw”][/gv]

In een ander even historisch als hilarisch filmpje is Bill Gates kandidaat in een door Steve Jobs georganiseerde datingshow voor de ideale software voor Apple tijdens Apple’s event van 1983.
[gv data=”InPIGu-bdwM”][/gv]

Omgekeerd was Bill Gates al vroeg enthousiast over Apple. Zo heeft hij zelfs Apple reclames gemaakt.
[gv data=”-5zeJyQ31rM”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *