Dat is schrikken: MacBook prijst Microsoft Surface laptop aan [video’s]

macbook-prijst-surface-aan
En andere titanengevechten via commercials.

Apple heeft jarenlang reclame gemaakt voor de MacBook met de slogan: “I’m a Mac, I’m a PC”. Nu slaat Microsoft terug (dat is overigens niet voor het eerst) en ze hebben daar heel wat moeite voor gedaan. In plaats van acteurs te kiezen ging men namelijk op zoek naar een echt bestaand persoon die Mac Book heette, verstand van computers had en de Microsoft Surface aan wilde prijzen. Uiteindelijk kwamen ze terecht bij de Australiër Mackenzie “Mac” Book. Hij wilde de vergelijking wel aan. Het resultaat is deze reclame van 30 seconden:

[gv data=”jSS5SKs4UA0″][/gv]

Een eerdere tegenactie van Microsoft kun je hier terugzien. De spotjes uit de ‘I’m a Mac, I’m a PC” campagne van Apple kun je hier terugkijken.

[gv data=”0eEG5LVXdKo”][/gv]

Uiteraard zijn dit niet de enige merken die elkaar met de naam dwars zitten. Ook andere giganten vallen elkaar graag aan. Zo is de kerstman haast onlosmakelijk verbonden met Coca Cola, maar wat zou hij drinken op vakantie?

[gv data=”G9gELLKZpDI”][/gv]

Ook in de hamburgerwereld gaat het er soms hard aan toe. Zo is Ronald McDonald natuurlijk een wereldwijde mascotte. Zet vervolgens een marketingteam van de Burger King met volledige vrijheid aan het werk met ‘Halloween’ en ‘Killer Clowns’ als actualiteit en dit was het resultaat dat vorig jaar (ook in Amerika) te bekijken was.

[gv data=”2ni3jN_DH20″][/gv]

In Duitsland deed McDonalds de truc exact andersom. Als je elke dag van jouw heerlijke Mac beroofd wordt moet je toch iets doen om de dieven af te schrikken….

[gv data=”frD1AbsNdQk”][/gv]

In Nederland kon ik niet direct voorbeelden van een dergelijke reclame-oorlog herinneren (met uitzondering van die van Dirk van de Broek tegen Albert Heijn, maar daar zijn geen filmpjes van omdat Albert Heijn die won). Men gebruikt hier vooral termen als ‘elders’ of ‘gewoon’ als men de concurrent wil aanwijzen. Een leverworst-merk is hier ‘wereldberoemd in Nederland’ mee geworden.

[gv data=”H7KdFT9ORU0″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *