De 10 best betaalde CEO’s uit de techwereld

De 10 best betaalde CEO's uit de techwereld
De bonuscultuur mag bij banken dan onder vuur liggen, in de techindustrie zijn ze weer ongekend hoog.

De New York Times heeft een lijst opgesteld met de 200 best betaalde directeuren van Amerika. Als we daar de techbedrijven uitfilteren, komen we op onderstaande lijst uit. Verwacht geen bekende namen zoals Larry Page of Mark Zuckerberg, die nemen met relatief lage salarissen genoegen. Het zijn, met een paar uitzonderingen daargelaten, de grote onbekenden die de meeste dollars pakken.

10. John Chambers – CEO van Cisco
John Chambers - CEO van Cisco
John Chambers, sinds 1991 verbonden aan de routerboer, zag zijn vermogen 80% toenemen in 2013. Zijn jaarsalaris komt uit op $1,1 miljoen, maar zoals het een echte CEO betaamt komt daar nog wat aan bonussen en aandelen bij, waardoor hij zijn vermogen met $21 miljoen zag toenemen.

9. Marissa Mayer – CEO van Yahoo
 Marissa Mayer - CEO van Yahoo
De 20e werknemer van Google werd met groot onthaal binnengehaald bij Yahoo. Ze moest het vastgeroeste internetbedrijf weer hip en relevant maken. Met die klus is ze nog hard bezig, ondertussen groeide haar vermogen met $24,9 miljoen over 2013.

8. Paul Ricci – CEO of Nuance Communications
Paul Ricci - CEO of Nuance Communications
Nuance Communication maakt eigenlijk van alles. Van militaire software tot de code die Apple’s Siri aanstuurt. Topman Ricci nam $29,2 miljoen mee naar huis in 203.

7. John Legere – CEO van T-Mobile
John Legere - CEO van T-Mobile
In zijn eerste jaar als CEO en president van de telco spekte hij zijn vermogen met $29,2 miljoen. Zijn standaard salaris kwam uit op $1,25 miljoen, de rest bestond uit aandelen en bonussen.

6. Tony Aquila – CEO van Solera Holdings
Tony Aquila - CEO van Solera Holdings
Solera Holdings is een ons verder onbekend softwarebedrijf dat iets met automatische verzekeringen doet. Het is in ieder geval rendabel genoeg om de chef met een beloning van $29,9 miljoen naar huis te sturen.

5. Marc Benioff – CEO van Salesforce
Marc Benioff - CEO van Salesforce
De baas van het softwarebedrijf dat groot werd met cloud computing hield $31,3 miljoen over.

4. Steve Kaufer – CEO van TripAdvisor
Steve Kaufer - CEO van TripAdvisor
Zijn salaris was een magere 500k, maar met bonussen en aandelenopties erbij komt zijn beloning uit op $39 miljoen. Een niet misselijke stijging van zo’n 50% ten opzichte van een jaar eerder.

3. Jeff Weiner – CEO van LinkedIn
Jeff Weiner - CEO van LinkedIn
De baas van de Facebook voor professionals zag zijn inkomsten met 4.075% toenemen ten opzichte van 2012, om op een totaal van $49,1 miljoen uit te komen.

2. Don Mattrick – CEO van New Zynga
Don Mattrick
Hij was bij Microsofts Xbox-divisie niet langer gewenst, maar de overgang naar New Zynga heeft hem geen windeieren gelegd. In zijn eerste jaar als CEO harkte hij $57,8 miljoen binnen.

1. Larry Ellison – CEO van Oracle
Larry Ellison - CEO van Oracle
De roerganger van softwarebedrijf Oracle, voornamelijk bekend van database-systeem Oracle, sloot 2013 af als de best betaalde CEO. Net als een jaar eerder. Zijn jaarsalaris is weliswaar $1, hij hield met bonussen en aandelenopties $78,4 miljoen over.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *