De 15 beste skins voor Winamp [in memoriam]

What if...
Het houdt maar niet op. Eerst MSN, toen Hyves, nu Winamp. De internetfundamenten van onze jeugd worden één voor één gesloopt. We blikken daarom nog een keer terug op de muziekspeler van AOL.

AOL

Winamp was een van de eerste functionele MP3-spelers waarmee je je digitale audiofiles – net vers gedownload van Kazaa of Limewire – kon sorteren in een overzichtelijke playlist. Ze waren daarnaast ook pioniers op het gebied van internetradio, maar konden na de overname door AOL in 1999 waar 80 miljoen dollar mee gemoeid was niet meekomen met het succes van oa iTunes. Daarnaast is de recente opkomst van streaming muziekdiensten ook niet bepaald bevorderlijk geweest voor Winamp.

Volgens de general manager van Winamp is dat mede te wijten aan de internetgigant zelf. “Er was geen enkele reden waarom Winamp niet hetzelfde kon bereiken als iTunes, maar helaas heeft AOL na de overname slechte besluiten genomen”, aldus Rob Lord tegen Ars Technica. Ondanks dat ze nog wel ieder jaar een bescheiden winst draaiden, en talloze Android-gebuikers naar tevredenheid de app gebruikten waarmee je nummers vanuit de player naar je telefoon kon pushen, heeft AOL besloten om de dienst na 20 december te annuleren. Bestaande versies zullen gewoon blijven werken, oudere Winamp-edities kun je vinden op oldversion.

Maar waar zullen we Winamp om blijven herinneren? Niet alleen vanwege de heersende equalizer, of de shuffle-functie, maar vooral om de skins. Een ‘voorkant’ voor de MP3-speler die je zelf kon maken, of simpelweg uit een collectie van tienduizenden kon kiezen. We hebben daarom 15 memorabele skins voor je verzameld in deze gallery. Enjoy!

Oh, en vergeet de Winamp Skinparty niet te checken op Vimeo.

[lg_folder folder=”0_Divers/Best_Winamp_Skins/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *