De 5 belangrijkste nieuwtjes van de Game Awards 2014

The-Game-Awards-2014
Films hebben de Oscars, muziek heeft de Grammy’s en vanaf dit jaar hebben games de Game Awards, een nieuwe awardshow waarbij we naast de prijzen allerlei nieuw gamenieuws voorbij zagen komen.

5. Een eerste blik op de multiplayer van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain
[gv data=”OHnxgFp8U4Y”][/gv]
Niemand minder dan Kiefer Sutherland, de nieuwe stem van Solid Snake, kwam de multiplayertrailer van MGS 5 inleiden. Metal Gear Online wordt een los onderdeel in MGS 5 waarin je teams van spelers het tegen elkaar opnemen. In deze trailer zien we hoe je jouw eigen personage kunt maken, en hoe Snake een basis in de woestijn binnendringt. Met een drone genaamd de iDroid kunnen spelers de vijand ’taggen’, er zijn mechs om op rond te rijden en Snake maakt op het einde een selfie. Alles lijkt er dus nog steeds op dat de nieuwe Metal Gear net zo krankzinnig als tof gaat worden.

4. De eerste gameplaybeelden van de nieuwe Zelda op de Wii U
[gv data=”ypR03D1nISA”][/gv]
Nintendo’s Wii U mag dan misschien in zwaar weer zitten, als één serie is die de console uit het slop kan trekken, dan is het de nieuwe Zelda wel. Niet alleen omdat het een van de meest geliefde series in de gamesindustrie is, maar vooral omdat deze Wii U-versie er enorm goed uitziet. In de trailer zien we Shigeru Miyamoto en Eiji Aonuma de meest recente versie van de game spelen, waarin hoofdpersoon Link door een reusachtige open wereld rondrijdt op zijn paard, wat vijanden in slow motion neerschiet en van het uitzicht geniet. Nintendo bevestigde de game voor een lancering in 2015, dus misschien is het toch tijd om eens een plekje vrij te maken voor een Wii U.

3. No Man’s Sky ziet er nog steeds prachtig uit
[gv data=”EXL5fJMpCus”][/gv]
We hebben ons al eerder verbaasd over het feit dat je miljarden jaren nodig hebt om No Man’s Sky uit te spelen, en deze nieuwe trailer gooit weer nieuw olie op het vuur. In No Man’s Sky ontdek je een reusachtig universum met letterlijk ontelbaar veel planeten die willekeurig gegenereerd zijn door een computer. In de nieuwe trailer zien we iemand rondlopen op een prachtige planeet, in een ruimteschip stappen, door de ruimte warpen en in mysterieuze portalen vliegen. Het is nog steeds een beetje onwerkelijk, maar als ze het voor elkaar krijgen om No Man’s Sky zo indrukwekkend te maken als dat het er nu uitziet, dan wordt het een heel bijzondere game.

2. Nieuwe trailer van Bloodborne is enorm bloederig
[gv data=”nHT2RSD5GAM”][/gv]
Wij hoeven fans van de Dark Souls-serie niet te vertellen dat Bloodborne nu al fantastisch is. Iedere trailer die we te zien krijgen van deze bloederige, duistere game ziet er beter uit dan de vorige, en daar is deze nieuwe video geen uitzondering op. Deze keer zien we een zeer effectieve vlammenwerper voorbij komen en de coöperatieve multiplayer, waarin men samen een reusachtig wezen een kopje kleiner maakt. Hidetaka Miyazaki, director van de game en een ware cultheld in de gameswereld, beloofde bovendien dat de game vol zit met afzichtelijke monsters en over-de-top wapens.

1. En de winnaars zijn…
Dragon-Age-Inquisition
Bij een show genaamd The Game Awards worden er natuurlijk ook prijzen uitgereikt. De prijs voor beste game van het jaar ging naar Dragon Age: Inquisition, en dat kunnen wij alleen maar beamen. Dit is de volledige lijst met winnaars van dit jaar:

Best Performance: Trey Parker als Various Voices, South Park: The Stick of Truth (Obsidian Entertainment/Ubisoft)
Best Score/Soundtrack: Destiny (Marty O’Donnell/Bungie)
Best Online Experience: Destiny (Bungie/Activision)
Best Mobile/Handheld Game: Hearthstone: Heroes of Warcraft (Blizzard Entertainment)
Best Fighting Game: Super Smash Bros. for Wii U (Sora Ltd./Bandai Namco Games/Nintendo)
Developer of the Year: Nintendo
Best Sports/Racing Game: Mario Kart 8
Best Shooter: Far Cry 4
Games for Change: Valiant Hearts: The Great War (Ubisoft Montpellier/Ubisoft)
Best Narrative: Valiant Hearts: The Great War (Ubisoft Montpellier/Ubisoft)
Industry Icon: Roberta and Ken Williams
Best Independent Game: Shovel Knight (Yacht Club Games)
Game of the Year: Dragon Age: Inquisition (BioWare/Electronic Arts)
Best Remaster: Grand Theft Auto 5 (Rockstar North/Rockstar Games)
Best Action/Adventure Game: Middle-earth: Shadow of Mordor (Monolith Productions/Warner Bros. Interactive Entertainment)
Best Role-Playing Game: Dragon Age: Inquisition (BioWare/Electronic Arts)
Best Family Game: Mario Kart 8 (Nintendo EAD/Nintendo)
Most Anticipated Game: The Witcher 3: Wild Hunt (CD Projekt Red/Warner Bros. Interactive Entertainment)
eSports Player of the Year: Matt “NaDeSHoT” Haag (Call of Duty)
eSports Team of the Year: Ninjas in Pyjamas (Counter-Strike: Global Offensive)
Trending Gamer: TotalBiscuit
Best Fan Creation: Twitch Plays Pokemon by Anonymous

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *