De 5 belangrijkste problemen van ‘El Crapitan’

Auteur: , 4 Reacties
El Capitan

Behoorlijk wat gebruikers hebben flinke problemen met het nieuwe besturingssysteem van Apple. We zetten ze op een rijtje.

1. Alles draait langzaam

Het draaiende gekleurde balletje heeft misschien een fijner design dan Microsoft’s zandloper, maar hij is ook weer niet zo fraai dat je er graag uren naar zit te kijken. Op Apple’s support forums regent het inmiddels klachten over de traagheid van hun Mac sinds ze El Capitan installeerden.

Ondertussen zijn er ook gebruikers die claimen dat hun Mac juist sneller draait dan ooit, maar de teneur lijkt toch te zijn dat Macs met het nieuwe OS iets trager draaien dan voorheen.

2. Problemen met printen

Meerdere gebruikers claimen dat zij op problemen stuiten bij het afdrukken van documenten in landscape-formaat. Dat gebeurt voornamelijk bij PDF’s die via preview worden afgedrukt.

Gelukkig is er een oplosing: open System Preferences > Printers & Scanners, ga naar het tabblad Printers. Rechtermuisknop, kies Reset Printing System, en start de Mac opnieuw op.

3. Problemen met Microsoft Office

Sinds de eerste betas uitkwamen klagen gebruikers over issues met Microsoft Office. Microsoft heeft inmiddels een patch uitgebracht én een fix voor de versie van 2011, maar nog steeds klagen gebruiker steen en been.

4. Problemen met iTunes

De belangrijkste problemen hier: sommige gebruikers zeggen helemaal nergens op te kunnen klikken, terwijl anderen pas lang na het opstarten toegang krijgen tot de mappen met muziek. Tot nog toe heeft Apple hiervoor nog geen oplossing gepresenteerd.

5. Slechte WiFi-verbinding

Hier lopen zeer veel gebruikers tegenaan, maar gelukkig valt het relatief makkelijk te verhelpen. Eerst delete je de huidige WiFi-voorkeuren, vervolgens creëer je een nieuwe netwerklocatie met DNS-settings, en de boel zou weer moeten draaien als vanouds.4 reacties

Hier in huis 5 macs, en dan heb ik nog verdere familie met macs.
Niemand met deze (of andere) problemen.
Ik ga niet zeggen dat er geen rare dingen in zitten, integendeel, maar dat zijn vaak programmeer keuzes en niet programmeer fouten.
Mijn enige neef die de upgrade naar windhoos 10 heeft gedaan is nu al zijn data kwijt. Maarja, om daar nou een artikel over te schrijven..
@dirkalblas: Wat een onzin, al zijn data kwijt. Als dat zo is vraag ik af hoe slim die is. Thuis alles naar 10 geupdate en niets kwijt. Ik zou natuurlijk ook een backup hebben maar goed, zo slim was die dan waarschijnlijk niet.

Even over El Capitan, programmeer keuzes? Hoe kan je iets rechtpraten!
El Capitan is rete traag zoals dit artikel schetst, opstarten duurt 1,5 minuut als dat een programmeer keuze is, is dat een hele foute. Toegegeven het ziet er mooi uit maar werkt nog niet optimaal, wellicht op de nieuwere systemen maar op een macbook pro 2012 verre van optimaal.
@frank_thepass: Helaas is het eerste geen onzin. Wij zien (zagen, vooral aan het begin) zakelijk ook machines die na de upgrade leeg waren terwijl dit tijdens de upgrade niet was aangegeven.
@Donstil: Oef dat is dan vreemd, maar ik mag toch hopen dat vooral voor zakelijk gebruik er een backup is? Ik heb voor de pc’s/laptops/Imac en Macbooks altijd een backup, van de Macs een komplete en voor de windows alleen het brood nodige.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).