Dit zijn de leukste nieuwtjes in OS X El Capitan

Auteur: , 3 Reacties

Sinds deze week is het mogelijk om je Mac te updaten naar de nieuwste versie van OS X 10.11 El Capitan. Naast snelheidsupgrades brengt de nieuwe OS X ook weer wat nieuwe snufjes naar je Mac.

Het is altijd afwachten wat voor leuke dingen er weer te vinden zijn in een nieuw besturingssysteem. Nu het nieuwste OS X een paar dagen te downloaden is, is het tijd om eens te kijken wat er nou voor een leuke nieuwigheden te vinden zijn in het systeem.

1. Nieuwe Mail app

De mail app van Apple was niet echt om over naar huis te mailen. Traag, log en nauwelijks vergelijkbaar met het systeem dat je gewend bent van iPhones. Daar is nu verandering in aangebracht, door bijvoorbeeld dezelfde swipegebaren te gebruiken voor Mail.

2. Split View

Handig om in twee documenten tegelijk te werken is Split View. Met een wat langere druk op het groene bolletje linksboven in je scherm wordt dat venster gehalveerd en als je dan in het overgebleven stuk van je scherm op een andere venster klikt dan komt die daar te staan.

3. Real Time vluchtinformatie
Als iemand je een iMessage stuurt met daarin een vluchtnummer, kan je daar meteen op klikken om de informatie over de vlucht te vinden. Handig als je iemand gaat ophalen op het vliegveld.

4. Spotlight is verbeterd
Je kunt nu meteen in Spotlight zoeken naar het weer of sportuitslagen. Maar handiger nog is het dat je nu ook in gewone-mensen-taal kunt zoeken naar ‘Foto’s die ik heb gedownload’ zonder dat je hoeft te bedenken hoe het bestand nou ook alweer heette.

5. Exploding cursor

Dit lost echt een First World Problem op: waar is je cursor op je 27 inch iMac? Door je muis een beetje te schudden wordt de cursor ineens supergroot, zodat je weet waar hij is.

Uiteraard is er nog veel meer vernieuwd in El Capitan, maar dit zijn de functies waar wij het meest gelukkig van zijn geworden. Als je nog andere nieuwigheden leuk vond, zet ze dan in de comments.3 reacties

Is dat alles? Dit artikel had beter “Dingen die apple eindelijk in zijn besturingssysteem stopt nadat den rest van de wereld dit al tijden heeft” kunnen heten.
“De mail app van Apple was niet echt om over naar huis te mailen. Traag, log en nauwelijks vergelijkbaar met het systeem dat je gewend bent van iPhones. ”

Weet niet of je een Mac hebt, maar hier ben ik het totaal niet mee eens. De Mail app werkt super, hij is juist heel snel en overzichtelijk.

De “Split View” heb ik al jaren door de apps als BetterTouchTool en BetterSnapTool. Ik weet nog dat ik het op Windows Vista had, goed dat Apple er nu eindelijk zelf mee komt.

Wat ik zelf een verbetering vind is de nieuwe Notities app, maar echte toffe/nieuwe functies zijn er verder helaas niet. El Capitan kon net zo goed een update zijn voor Yosemite.
Ik heb inderdaad zelf een mac en ik ben echt blij met de updates van El Capitan, mijn Imaccie is een stuk sneller nu

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).