Dit zijn 9 nieuwe features van iOS 9

iOS 9
Bij de lancering beschreven we de belangrijkste veranderingen in iOS 9. In dit artikel bespreken we een aantal minder opvallende, maar daarom nog niet minder handige features die verstopt zitten in het nieuwe iOS.

1. Flight previews
Als iOS 9 een vluchtnummer detecteert, toont het automatisch een preview met vluchtinformatie zodra je erop klikt.

2. Meerdere foto’s tegelijk selecteren
Voor de eerste keer kun je nu meerdere foto’s selecteren in de nieuwe Foto’s app.

3. Organiseren van notificaties
Je hebt nu meer controle over de manier waarop je notificaties zijn georganiseerd. Je kunt ervoor kiezen ze chronologisch te laten verschijnen, gegroepeerd per app of ze zelf handmatig sorteren.

4. Delen van voicemails
Je kunt nu Voicemail-berichten delen via apps als iMessage of Mail.

5. CarPlay
Carplay heeft in iOS 9 een aantal verbeteringen ondergaan. Naast ondersteuning voor draadloze verbinding heeft CarPlay nu ook een menu binnen settings waarin je je iPhone gemakkelijk aan je auto kunt koppelen.

6. Audio app suggesties
Zodra je een koptelefoon aansluit op je apparaat verandert het vergrendelscherm in een shortcut naar de audio app die je waarschijnlijk wilt gebruiken. Die suggestie is niet alleen gebaseerd op de mate waarin je de app gebruikt, maar houdt ook rekening met onder andere je locatie.

7. ‘Leave a message’-functie voor FaceTime
Je kunt nu een bericht achterlaten als iemand je oproep niet beantwoordt.

8. Zoeken naar settings
Dit is een erg nuttige toevoeging. Niets zo vervelend als eindeloos rondklikken door menu’s op zoek naar een bepaalde setting. Om dit te voorkomen bevat het instellingen-menu nu een zoekvak.

9. Het toetsenbord verandert als je op SHIFT drukt
Het is tamelijk bizar dat dit nu pas wordt toegevoegd, maar goed. Als je nu op SHIFT drukt kun je ook echt zien dat je in kapitalen aan het typen bent.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *