De 5 meest recente iPhone 5S-geruchten


Apple is nog maar een paar maanden verwijderd van de onthulling van de iPhone 5S, en daarmee neemt traditiegetrouw de stroom geruchten toe. Er zijn een paar concrete aanwijzingen dat Apple het met de 5S over een hele andere boeg gaat gooien.

‘iOS 7 is vertraagd’

Zoals we recent meldde lijkt het erop dat Apple langer over de ontwikkeling van iOS7 doet dan gepland. Apple’s vice president industrieel design Jony Ive is op de ontwikkeling van de nieuwe lay-out gezet, en dat zou gepaard gaan met meer wijzigingen dan gedacht. Over onderhuidse aanpassingen van het iOS is nog weinig bekend, al menen sommige bronnen dat Apple hier weinig aan zal veranderen.

‘iPhone 5S verschillende maten’

Topeka-analist Brian White meldt aan CNET dat de iPhone 5S er in mogelijk drie varianten komt. De huidige iPhone 5 heeft een 4 inch scherm en die zal de 5S ook krijgen, maar om te voorkomen dat Apple-fanboys overlopen naar high-end Android-toestellen met een groter scherm zal er volgens White een grotere optie worden aangeboden. Daarnaast komt er een goedkopere versie met -mogelijk- een 3,5-inch scherm, zoals de iPhone 4 en 4S die ook hebben.

‘iPhone 5S en iPhone 6 ontwikkeld door Steve Jobs’

In een gesprek met een Amerikaanse officier van justitie liet Apple-topman Michael Foulkes zich ontvallen dat de volgende twee iPhones uit het pre-Tim Cook tijdperk stammen. Een oeps-momentje dat laat zien hoever bedrijven vooruit plannen. Zou de huidige CEO Tim Cook ook al bezig zijn met de iPhone 6S en iPhone 7?

‘Vingerafdrukherkenning op de iPhone 5S’

Een aantal orders die Apple bij het Taiwanese bedrijf Chipbond deed zouden er op duiden dat de iPhone 5S met vingerafdrukherkenning komt. Chipbond maakt immers NFC-chips en chips voor vingerafdruk-authenticatie. Tel daarbij op dat Apple recent nog een beveiligingsbedrijf overnam dat hier passende software voor maakt (AuthenTec) en alle puzzelstukjes lijken in elkaar te vallen.

‘Supersnelle chip voor iPhone 5S’

De huidige Imagination Series5 GPU-chip in de iPhone 5 wordt gezien als redelijk ouderwets. Apple zou volgens Computerworld een veel snellere chip hebben klaarstaan. Eentje uit de Rogue-serie getiteld PowerVR G6100 GPU. Het snelheidsvoordeel van de grafische chip zien we vooral terug in de langere accuduur en véél snellere grafische prestaties. Een potentieel groot voordeel op de Samsung Galaxy S4, die nog over PowerVR G5-serie chip beschikt.

[gv data=”1T7z2_OcFDs”][/gv]

Nog geen reacties

 1. Ben nog erg tevreden over mijn Iphone 5.

  maar ik vermoed dat die NFC troep niet op de nieuwe Iphone te vinden zijn. dat gerucht ging namelijk ook al rond toen de Iphone 5 nog gemaakt moest worden.
  Verder zal hij mij benieuwen of apple echt meerdere scherm varianten gaat maken. aangezien er nog veel app’s niet op het Iphone 5 scherm zijn aangepast.
  IOS7 wordt wel interessant. hopen dat apple niet nog een blunder maakt zo als ze dat met IOS6 gedaan hebben. Veder mogen ze van mij passbook wat meer in nederland gaan gebruiken.

 2. hopelijk voegen ze deze keer NFC toe want die NFC tags die je kan kopen op ebay zijn echt superhandig voor in de slaapkamer of auto. En als men binnenkort begint met betalingen via NFC, dat dus de chipknip ofzo kan vervangen dan moeten ze wel mee.

  In Belgie is er al PingPing van Belgacom dat met stickers werkt.

  Hopelijk komen ze ook met opnieuw iets echt innovatief op de markt, want het altijd maar grotere scherm kijken ze af van Android, net zoals het rolluikje dat je naar beneden trekt. Ook had ik gehoord dat ze bij ios 7 sneltoetsen voor bv Wifi en GPS e.d. gaan toevoegen, wat ook weer iets van Android is.
  Het is de smartphone wereld op zen kop, een innovatieve glazen plaat met 1 knop dat de iphone was, zo innovatief is Android nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *