De 8 maatpakken van Iron Man


De filmtrilogie Iron Man – en Tony’s optreden in The Avengers – draaien voor een groot deel om de futuristische robotpakken die vliegmogelijkheden geven en middels lasers en raketten de vijand kunnen uitschakelen. Vergezocht wapentuig, wij houden ervan, en zetten daarom de acht kostuums van Stark Industries op een rij.

1. Iron Man Mark 1
Ion Man Mark 1
Vergeleken met de hightech suits die Stark doorgaans draagt lijkt deze eerste editie uit Iron Man 1 een middeleeuws harnas van restjes Italiaans pisbakkenstaal. Toch was dit in een grot gebouwde Variable Threat Response Battle Suit het voldoende om aan de terroristen te ontsnappen die hem kidnapten en dwongen wapentuig te bouwen. Inclusief minigun en een uitklapdoosje raketten op de schouders. En natuurlijk een borstplaat om hartpatiënt Tony Stark in leven te houden.

2. Iron Man Mark 2
Iron Man Mark 2
Het doel van dit veel gestroomlijndere Mark 2-pak was om de vliegcapaciteiten enorm te verbeteren en aan de slag te gaan met een fatsoenlijk computersysteem. Ook het heads-up display met JARVIS was een uitkomst, maar toch zaten er nog genoeg fouten in. Later werd het pak omgebouwd tot een War Machine.

3. Iron Man Mark 3
Iron Man Mark 3
Een facelift van de MKII, maar met een beter energiesysteem, meer wapentuig en een buitenkantje van goud en titanium. Van de filmreeks is dit waarschijnlijk Stark’s meest bekende gedaante.

4. Iron Man Mark 4
Iron Man Mark 4
Dit pak werd gemaakt nadat zijn vorige jas van staal werd vernietigd door de Iron Monger. Hij is dan ook grotendeels gelijk, maar met een beter Comm-Link-systeem in de helm en uitgerust met een luidspreker. Ook de ‘beam’ die Tony Stark kan afvuren is beter te reguleren.

5. Iron Man Mark 5
Iron Man Mark 5
Maatpak deel 5 werd een stuk organischer weergegeven en paste in een koffer, wat best handig is voor een genius billionaire playboy philanthropist op reis. De stukjes titanium vallen over elkaar heen en vormen zich om het lijf van Stark, waardoor een extra robot om het pak aan te trekken niet nodig is. Ook het wapentuig in zijn handpalmen werd weer een stukje heftiger.

6. Iron Man Mark 6

Toen Tony Stark ontdekte dat zijn Arc Reactor, het energie-apparaat dat hem in leven houdt, op vibranium kon draaien werd dit pak gebouwd en werd de lichtcirkel op zijn borst vervangen door een driehoek. Ook het rood met goud kwam terug.

7. Iron Man Mark 7
Iron Man Mark 7
Met dit anabolenpak kwam Tony Stark in The Avengers aanzetten. Hij is uitgerust met vier extra thrusters (sneller vliegen!) en 92 extra miniraketten.

8. Iron Man Mark 8

Dit pak uit de nieuwste Iorm Man-film communiceert middels gedachten met Stark. Het pak vouwt zich stukje voor stukje om hem heen dankzij de chip die in zijn linkerarm werd geprogrammeerd.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *