De allerlaatste Game of Thrones maakte veel goed (spoilervrij)

game-of-thrones-seizoenseinde
Fans reageren positief op eindfinale.

Hoewel HBO en het productieteam veel kritiek kregen en er zelfs een petitie gestart is om het slotseizoen opnieuw te schrijven en op te nemen maakte de slotaflevering veel goed. Wij blikken, zonder de uitkomst te zeer te verraden, terug te blikken op de allerlaatste aflevering.

Uiteraard is er uiteindelijk een nieuwe, verrassende koning gekozen. Hiervoor verplaatste iedereen zich naar de Dragon Pit, waar we dit seizoen nog niet terugkwamen. De vertegenwoordigers van de overgebleven grote heersers, House Stark, House Arryn, House Baratheon, House Lannister, House Greyjoy en House Tully komen daar bijeen. Ook zien we verrassend genoeg een aantal nieuwe gezichten. Uiteindelijk bepalen 18 deelnemers aan de vergadering wie zij als nieuwe koning willen accepteren. Wie bang is voor een saaie vergadering komt wel zeer bedrogen uit, want de fans zijn laaiend enthousiast over alle special effects die gebruikt worden.

Naast de vraag wie der op de ijzeren troon mag plaatsnemen is ook het lot van de zeven koninkrijken in de finale bezegeld. Toch blijft er nog genoeg te fantaseren over. Zo zijn de ontwikkelingen rond Drogon, Jon Snow en Dothraki erg mysterieus. Ook is er genoeg te bedenken over Bran en de Unsullied.

Voor iedereen die nog moet kijken belooft het dus een spannende aflevering te worden. Iedereen die het slotstuk al gezien heeft zal beamen dat er genoeg ruimte overblijft voor diverse spin-offs die aangekondigd zijn. Uiteraard vermelden we zoals altijd netjes de bron, maar klikken is in dit geval wellicht een aantal spoilers lezen, dus je bent gewaarschuwd!

Bron: TheVerge

Eén reactie

  1. Zeikerds heb je altijd, maar ik heb weer genoten!
    Elke episode was spannend, Met een paar onverwachte plot twists en dat na 7 seasons aan speculatie!
    Niet verkeerd, niet verkeerd. Ben benieuwd naar de spinoffs en zal er als eerste bij zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *