De Apple Watch – levensreddend en totaal verbeterd

apple-watch-nike-hermes
De Apple Watch wordt ook een stijl-icoon dankzij Nike en Hermès.

De presentatie over verbeteringen aan de Apple Watch begon Amerikaans dramatisch met een filmpje. Hierin bedanken diverse gebruikers Apple en Tim Cook en vertellen zij welke impact de Apple Watch op hun leven heeft gehad. Daarna vertelt Apple samen met gebruikers hoe de Apple Watch mensen redt van een ongezonde levensstijl of bij een plotselinge calamiteit, zoals een hartinfarct.

Hierna legt Tim Cook uit hoe de Apple Watch is ingezet voor onderzoek naar gezondheid naar hart- en vaatziekten. De resultaten zijn veelbelovend en dus gaat men de Apple Watch inzetten voor nieuwe onderzoeken. Er zijn drie initiatieven aangekondigd. Zo gaat Apple een onderzoek uitvoeren naar het gehoor in samenwerking met de Universiteit van Michigan. Ook gaat Apple een onderzoek doen naar gynaecologische aandoeningen in samenwerking met Harvard. Het laatste onderzoek richt zich op hartziekten en is een vervolg op de eerste studies. Deze studies worden, uiteraard onder veel beloften over privacy, vooralsnog alleen in Amerika beschikbaar.

Naast deze nobele kant is er natuurlijk ook veel nieuw gebruiksgemak. De nieuwe generatie Apple Watch heeft een nieuw Retina display, dat altijd aanstaat. Het zogenoemde LTPO display ververst dynamisch (dus zonder uit te gaan), hetgeen veel stroom bespaart. Ook voorziet men deze Apple Watch serie 5 van een Ambilight Sensor. Dit alles gaat niet ten koste van de fameuze All-day 18 uur batterij. Overigens wordt het scherm helder door handbeweging. Je hoeft dus tijdens het sporten of een saaie vergadering geen knopjes meer in te drukken om even te zien hoe je ervoor staat of om een berichtje te checken.

Daarbij heeft Apple de nieuwste Apple Watch verrijkt met een kompas, die richting aangeeft zoals je op de iPhone gewend bent. Je hebt toegang tot het kompas via scherm en App. Ook zie je via de app diverse andere plaatsaanduidingen, zoals lengte- en breedtegraad. Dit is handig wanneer je in nood verkeert. Men heeft namelijk de mogelijkheid ingebouwd om met een druk op de knop diverse hulpdiensten in 150 landen te bereiken zonder iPhone. Dankzij het kompas kan men je in geval van nood direct traceren, zonder taalbarrières. De geur-functie werd overigens nog niet aangekondigd.

Aan het uiterlijk is ook veel veranderd. Zo kun je kiezen uit een kast van aluminium, roestvrij staal, keramiek of titanium. Daarnaast ontwikkelde Apple samen met Nike en modehuis Hermès speciale edities met leren band.

Als laatste gadget is er ook een serie van de Apple Watch 5 die op zonne-energie werkt. De reguliere versie is in 41 landen beschikbaar, de versie op zonne-energie komt in 22 landen, maar niet in Nederland beschikbaar. Ze liggen vanaf vrijdag 20 september in de winkel en zijn nu al verkrijgbaar in de webshop. Ook de speciale Nike- en Hermès-versies zijn al via de website te koop. De Nike-versie ligt vanaf 4 oktober in de winkel. De Hermès-versie ligt ook vanaf 20 september in de winkel. Nu maar hopen dat deze display’s wel functioneren.

Tot slot ligt de Apple Watch 3 vanaf nu met een aantrekkelijke korting in de (digitale) winkel.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *