De Bitcoin is op weg naar 5 cijfers

bitcoin-stijgt-weer
Zondagavond bleek een zegening voor de Bitcoin.

Het was vorige week een beetje halen en brengen met de koers van de Bitcoin. De hoeveelheid geld in de markt steeg niet hard en eind vorige week volgde er zelfs een kleine crash. De Bitcoin en zijn vriendjes gingen dan ook rustig het weekend in. Zeker omdat de Amerikaanse beurzen vandaag dicht zijn in verband met Memorial Day dacht men dat er niet veel zou gebeuren. Men vergeet wel eens dat de markt voor cryptomunten nog zo klein is dat één (paar) grote transactie(s) de poort open kunnen zetten.

Dat gebeurde gisteravond. Tussen 19 uur en 20 uur liep het marktkapitaal razendsnel op. Dit betekende dus dat een hand vol mensen of bedrijven heel veel geld investeerden. Onderstaande grafiek van Tradingview laat dit zien. Je ziet in dezelfde grafiek dat de Aziaten (die tijdens onze nachtelijke uren handelen) de investeringen nog verder opvoerden. Sindsdien is het rustig. In Europa wachten de investeerders klaarblijkelijk een beetje af wat de dag gaat brengen.

marktkapitalisatie-bitcoin-27-5

Naast de enorme investeringen wist Justin Sun, de CEO van cryptomunt Tron (TRX) de markt goed in beweging te krijgen door bekend te maken dat er ‘something huge and amazing’ aankomt. Wie zei dat teasers alleen voor films zijn?

Wat het precies is weet men nog niet, maar de koersen reageren er goed op. Zoals je in de live koersen kunt zien verkeren de cryptomunten sinds gisteravond in feeststemming.

koersen-bitcoin-altcoins-27-5-ochtend

Analisten zijn er natuurlijk als de kippen bij om de koers wat verder omhoog te praten. De eerste schattingen van $ 10.000,- binnen een maand en $ 65.000,- voor het einde van het jaar waren alweer te horen. Van een maandagmorgen-blues is in ieder geval geen sprake. We zijn benieuwd!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *