De Bitcoin vliegt naar de top, maar wordt steeds eenzamer

bitcoin-stijgt-record-altcoins-verlies
Zou iedereen gelijk weer beginnen over nieuwe records?

Toen ik vorige week donderdag voor de laatste keer de cryptokoersen met jullie deelden bleken deze flink onderuit te gaan. Nu blijkt deze dinsdagmiddag dat de Bitcoin en top 5 van andere cryptomunten weer aan een flinke opmars bezig zijn. In de live koersen, die ik om 15.45 uur vastlegde, zien we dan ook mooie resultaten. In vergelijking met vorige week donderdag is de koers zelfs alweer meer dan € 1.100,- opgelopen.

Live-koersen-bitcoin-stijgt-altcoins-blijven-achter-3-9

Zoals altijd begint het gespeculeer dan weer over de oorzaken. Deze keer verwacht men dat de markt vooraf zwaardere effecten van de vrijval van Bitcoin-opties had verwacht en dat het dus een ‘lokaal herstel’ betreft. Ook duiken direct de eerste ‘Bitcoin believers’ weer op die verwachten dat de Bitcoin razendsnel naar nieuwe recordhoogtes doorstoomt. Een voorspelling valt echter op. In al het geweld is de CEO van cryptobeurs Bitmex meestal de rust zelve. In een zeldzame voorspelling wordt hij ineens akelig concreet.

In twee stappen zou de koers van de Bitcoin op 10 september $ 20.000,- bedragen.

Reminder: zelfs als die koersstijging waar wordt is Bitcoin daarmee niet de duurste cryptomunt ooit.

Wat een feit is, is dat de andere cryptomunten de Bitcoin niet volgen in het snelle herstel. Sterker nog, naar mate de Bitcoin herstelt wordt hij ook steeds dominanter. De vraag is nu hoeveel andere cryptomunten de slag overleven. Immers, de markt wordt steeds dunner en een slijtageslag lijkt aanstaande.

Dit betekent dat veel beleggers zich concentreren op de grotere cryptomunten. Dit noemt men consolidatie en consolidatie leidt vaak tot koersstijgingen aan de top. Het wordt dus weer een spannende week.

Nog geen reacties

  • @jantje_555: Al een tijdje …
   Merk je ook aan de totale marktwaarde. Komt geen nieuw geld meer bij en is in weze nu het schuiven van de grote jongens teneinde de markt te beinvloeden en van tijd tot tijd wat winst te pakken.
   De gewone jongen doet niet echt meer mee en het trekt ook vrijwel niemand meer en dit laatste is het probleem, er komt niet massaal meer nieuw geld in de game zoals medio Nov Dec 2017 en Jan 2018.
   Daarna vielen zoveel klappen dat de meesten nu wel beter weten en de mensen die zijn blijven hangen hebben vrijwel alle alts zien verdampen.
   Alleen de bitcoin verzamelaars hebben nog iets aan waarde staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *