De echte reden waarom Casey Neistat is gestopt met vloggen

Casey Neistat vlog
Het is duidelijk dat er meer achter het vlog-pensioen van deze YouTube-sensatie zit dan gedacht.

Bekende YouTuber en vlogger Casey Neistat kondigde een week geleden aan dat hij zou stoppen met het maken van zijn vlogs. Het heeft er echter veel weg van dat Neistat toen al wist waar zijn toekomst lag. En die ligt bij het internationaal bekende netwerk CNN.

CNN heeft namelijk bekendgemaakt dat het de redelijk geflopte app van Neistat, Beme, op heeft gekocht en het wil nu Neistat de (financiële) ruimte te geven om iets moois op te bouwen door middel van een nieuw project. De vlogger heeft de volledige controle over het reilen en zeilen van het nieuwe bedrijf.

Het doel van het project is om via interessante en originele onderwerpen bestaande én nieuwe fans van Neistat te winnen. Welke content er nu precies gemaakt gaat worden voor het nieuwe bedrijf laten beide partijen nog in het midden.

Met de overname wil CNN een nieuwe doelgroep aanspreken, die normaal gesproken niet zo snel naar de originele CNN-kanalen kijkt. Met maar liefst 5,8 miljoen trouwe abonnees op YouTube heeft Neistat aangetoond dat hij een graag geziene stem is op social media-kanalen.

Ook krijgt hij vrij spel van CNN op het gebied van politieke opinies en dergelijken. En juist die opinies is iets waar we ons nog wel eens aan ergeren bij vloggers, waaronder Neistat. We volgen het nieuwe project van Neistat in ieder geval op de voet.

[gv data=”l-yrXB95qDo”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *