De Emvio smartwatch toont hoe gestrest je bent

Emvio
Naast het tonen van de tijd houdt de smartwatch van Emvio constant je lichaam in de gaten, en geeft een beoordeling van 1 tot 10 hoe gestrest je bent.

Verschillende sensoren in de smartwatch moeten een nauwkeurige kijk geven op jouw stressniveau. Zo is er een hartritmesensor, die noteert wanneer je hartslag omhoog gaat. Volgens de ontwerpers van de Emvio is dit een goede manier om het stressniveau te meten, bovendien combineren ze dit met een huidsensor om een nog nauwkeuriger resultaat te leveren.

Geen smartphone nodig
Je hebt geen smartphone nodig om de Emvio zijn werk te laten doen. Naast het cijfer tussen 1 en 10 kun je door gekleurde LED-lampjes direct zien hoe je er aan toe bent. Pas als je voor langere tijd erg in de stress schiet, zal het horloge trillen om aan te geven dat je het beter even kalm aan kunt doen.

Daarnaast dient de Emvio ook als stappenteller en wordt de hartritmesensor ook benut om te berekenen hoeveel calorieën je verbrandt hebt. Een speciale app maakt het mogelijk om aan te geven wanneer je in de stress schiet. Op deze manier kun je na een tijdje concluderen wat de stress veroorzaakt.

Een Kickstartercampagne loopt op dit moment, en voor een donatie van 167 Canadese dollars (118 euro) krijg je jouw eigen exemplaar thuisgestuurd in november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *