De iPhone 6 zal door robots worden gemaakt

De iPhone 6 zal door robots worden gemaakt
De grootste werkgever in China, Foxconn gaat toekomstige apparaten met robots in elkaar zetten.

De robots met de naam Foxbots zouden al bijna gereed zijn en gebruikt gaan worden voor de productie van de iPhone 6. Volgens het 10-K formulier (een rapport over de financiële status) dat Apple vorig jaar heeft ingediend bij het SEC blijkt dat Apple zelfs ruim 10 miljard heeft geïnvesteerd in ‘advanced supply chain technology‘. Volgens bronnen zou dat geld rechtstreeks naar Foxconn zijn gegaan om te helpen met de ontwikkeling van de robots.

Volgens Foxconn kosten de robots ongeveer 25.000 dollar, maar zouden ze afzonderlijk 30.000 apparaten kunnen maken. In 2011 kondigde de baas van Foxconn, Terry Gou al aan dat ze robots zouden gaan inzetten voor de productie. Dat heeft blijkbaar een hoop vertraging opgelopen. Volgens een bericht van ithome zou Foxconn namelijk dit jaar de Foxbots pas in kunnen zetten.

Dat zullen er dan ook meteen 10.000 zijn. Als het project een succes blijkt te zijn dan zullen er nog meer worden ingezet. Dit zal voor Foxconn een ongelooflijke besparing opleveren aangezien zij nu ongeveer 1,2 miljoen mensen in dienst heeft. Ondanks de inzet van de Foxbots is Foxconn op dit moment nog wel op zoek naar meer werknemers die moeten helpen met de productie van de iPhone 6.

Nog geen reacties

  1. @frietjemet: ja man! Want Samsung loopt de boel niet te flessen met plastic apparaten in dezelfde prijscategorie als de iPhone…

  2. @frietjemet: ja man! Want Samsung loopt de boel niet te flessen met plastic apparaten in dezelfde prijscategorie als de iPhone…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *