De iPhone 7 met een Apple Watch Crown? Geen gek idee

iPhone-7-Crown
Naast het touchscreen bestuur je de Apple Watch met de Crown, een draaiknop die aan de zijkant van het horloge zit. Een designer laat zien waarom deze knop ook prima aan de zijkant van een toekomstige iPhone past.

Designer Antonio De Rossa ontwierp een mockup van de iPhone 7, gebaseerd op het uiterlijk van de iPhone 6 en de Apple Watch. Het meest opvallende verschil: de kenmerkende home-knop wordt ingeruild door de Crown, die zich op de zijkant van het toestel bevindt en drie sensoren die bewegingen registreren. In de Crown zit ook de TouchID vingerafdrukscanner verwerkt.

Scrollen en zoomen
Op de Apple Watch is de Crown vooral bedoeld om door apps en berichten te scrollen, zonder dat je vinger het hele scherm in beslag neemt. Op een iPhone is dit een minder groot probleem, maar kan een dergelijk draaiwieltje net zo goed uitkomst bieden als het aankomt op het scrollen door lange stukken tekst, en het in en uitzoomen.

Nu iPhones bovendien steeds groter lijken te worden, kan dit een handig hulpmiddel zijn om het toestel wat gemakkelijker met één hand te bedienen. Bekijk hieronder de conceptvideo van de designer, die zo uit de keuken van Apple lijkt te komen, en oordeel zelf.

[gv data=”tBVDn2PiGNw”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Mss wordt het ooit nog ns handig om je iPod van nummer te kunnen veranderen zonder die uit je broek te halen* en te unlocken en dan pas…

    *telefoon

  2. Volgens mij is dat knopje veel te klein om een (betrouwbare) vingerafdrukscanner te herbergen.
    Verder gaat dat ding geheid afbreken aangezien het zo uitsteekt.
    Slecht idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *