De iPod Classic is dood

iPod-Classic
Terwijl Apple ons gisteren rond de oren sloeg met nieuwe iPhones en een smartwatch, werd de iPod Classic stilletjes van de website van Apple gehaald. RIP ouwe reus.

Zoals gewoonlijk ging de digitale Apple Store offline voor het grote Apple Event van die avond. Toen hij later weer terug online kwam, was de iPod Classic de opvallende afwezige.

De enige opties onder het iPod-kopje op de website zijn de iPod Nano, iPod Touch en iPod Shuffle. Dit betekent niet alleen het einde van het klassieke klikwiel, maar ook dat de grootste iPod nu (maar) 64GB aan opslagruimte heeft, vergeleken met de 160GB die de iPod Classic aan geheugen had.

Geschiedenis
De iPod Classic zoals je die hierboven ziet was op 5 September 2007 te koop. De eerste iPod Classic stamt echter al uit 2001, en zag er toen (uiteraard) iets primitiever uit:

iPod-Classic-2001

De reclame die in 2007 gebruikt werd om het nieuwe design van de mp3-speler van Apple aan te prijzen, kun je hieronder bekijken. Later zullen we onze kleinkinderen vertellen over de tijd dat we duizenden nummers in onze broekzak hadden, in plaats van in de Cloud. iPod Classic, bedankt.

[gv data=”Tvzu7Sg2gEk”][/gv]

5 reacties

  1. En daarmee verdwijnt het enige Apple product dat ik zou overwogen hebben. Begrijpelijk wel dat ze deze uit hun gamma halen, een iPod Touch is een aantrekkelijker alternatief voor de meeste mensen door z-de bijkomende functionaliteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *