De juli-update van Xbox-one vraagt om Alexa, zo doe je dat

xbox-one-juli-update-alexa
De update is dan ook vooral gericht op Alexa-toepassingen.

Inmiddels is de nieuwe firmware-update voor de Xbox One beschikbaar. Het valt op dat men daarbij vooral focust op de spraak-assistent van Amazon, Alexa. Om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden is het dan ook verstandig om Alexa aan te zetten. Dit doe je als volgt.

In principe zou de XBox automatisch gekoppeld moeten worden met Alexa. Als dat gebeurt kun je verder met de volgende stap. Als je deze optie eerder uit hebt gezet of als de XBox geen automatische verbinding maakt kun je het volgende pad volgen: Systeem > Instellingen > Kinect en apparaten > Digitale assistenten. Hierna kun je uiteraard Alexa selecteren.

Vervolgens kun je door het commando: ‘Alexa, open XBox’ te zeggen of via de App onder de sectie ‘skill’ XBox te selecteren verder gaan. Wanneer je dat gedaan hebt log je in met jouw Microsoft-account. Wanneer dit goed gegaan is kun je de instructies volgen om een en ander daarna goed te installeren. Wanneer dit voltooid is kun je aan de slag. Op deze pagina van Microsoft kun je nalezen hoe je het beste commando’s kunt geven. Ook kun je daar lezen hoe je meerdere profielen kunt registreren.

Als Alexa geïnstalleerd is kun je volledig genieten van de firmware-update van juli. Zo kun je met simpele spraakcommando’s vragen welke games zijn toegevoegd of weggehaald uit het Game Pass abonnement. Ook kun je Alexa vragen om jouw vrienden te zoeken en controllers aan bepaalde systemen koppelen.

Verder is de update eigenlijk niet bijzonder. Er worden wat wijzigingen aan de console doorgevoerd en uiteraard actualiseert men de beveiliging. Verder lijkt men in afwachting van XBox 2 (Project Scarlet) vooral ‘de ballen in de lucht’ te willen houden.

Dit wordt bevestigd als we naar de releasekalender kijken. De enige nieuwe game die daar voor dit jaar nog op staat is Gears 5. Dit terwijl XBox recent diverse spelontwikkelaars zoals Double Fine, Playground Games, Obsidian Entertainment en Ninja Theory heeft overgenomen. Zij lijken zich echter al op volgend jaar en de nieuwe XBox te focussen. Of je deze echter al direct moet kopen is de vraag.

Bron: Trustedreviews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *