De klaptelefoon is weer hot in Japan

Samsung Hennessey
Hier bij Apparata hebben we onze liefde voor de klaptelefoon nooit onder stoelen of banken geschoven, maar als we naar het hardware-aanbod in Nederland kijken dan is de kans op een revival van dit model klein. Hoe anders is dit in Japan, waar de verkoop van klaptelefoons voor het eerst in zes jaar weer is gestegen.

Dat meldt Reuters. Eigenlijk zit de gehele markt voor simpele telefoons, zogenaamde featurephones, daar weer in de lift. In 2014 weden er 10,58 miljoen weggezet, een stijging van 5,7 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Bovendien nemen de featurephones een derde van de telefoonverkoop in beslag. Tegelijkertijd is de markt voor fancy smartphones aan het dalen. Nu al voor het tweede jaar op rij. Er werden 27,7 miljoen smartphones verkocht, wat een daling van 5 procent betekent.

De plotselinge liefde voor de klaptelefoon annex flip-phone is volgens het Japanse ministerie van telecommunicatie te wijten aan de alsmaar stijgende kosten voor abonnementen. Het lijkt dus een noodgreep te zijn voor veel Japanners, waardoor er weer ouderwets word geflipperd met telefoons.

6 reacties

 1. Ik wil zo’n ding wil hebben! Door een klein handicapje moet ik toetsjes op een telefoon hebben, dus mijn enige keus is nu een Blackberry. Hoewel mijn Q5 echt prima is, zou ik graag wat meer keuze willen hebben. Zo’n Samsung als dit zou een leuke afwisseling zijn.

  Ik heb er 2 gehad vroeger, die waren echt top.
  http://nl.gsmchoice.com/nl/catalogus/samsung/sghx640/Samsung-SGH-X640.html
  http://nl.gsmchoice.com/nl/catalogus/samsung/sght100/Samsung-SGH-T100.html

 2. Heb ik ook nog gehad van samsung, onverwoestbaar en week zonder bij laden.
  Heerlijk was dat. Al zijn de functionaliteiten van de moderne smart phone al bijna onmisbaar voor mij 😉

 3. “Hier bij Apparata hebben we onze liefde voor de klaptelefoon nooit onder stoelen of banken geschoven,”

  Hoewel je een iphone kan buigen is het nog geen klaptelefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *