De koers van de Bitcoin explodeert en dit is waarom

bitcoin-record-koers
Krijgen we na de Bitcoin winter eindelijk een zwoele lente?

Vanmorgen was het prettig wakker worden voor iedereen die Bitcoin of andere cryptomunten heeft. De koers had namelijk een gigantische stijging doorgemaakt en zelfs het jaarrecord gebroken. Wie maandagochtend een Bitcoin had gekocht zou daarvoor € 3.669,06 hebben betaald. Als diegene vanmorgen zijn koers had bekeken had hij gezien dat diezelfde Bitcoin ineens € 4.237,95 voor gekregen. Zulke prijsstijgingen hebben we al een flinke tijd niet meer gezien en de Bitcoin zette dan ook direct de beste koers van dit jaar op het bord.

Andere cryptomunten, zoals Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) volgden direct. We zien als we de livekoersen bekijken dan ook dat er voor de Bitcoin en veel cryptomunten mooie cijfers op het bord staan. De koersstijging was te zien in analyses, maar het moment was onverwacht. Als cryptoliefhebber wil ik dan graag weten hoe zo’n stijging is ontstaan. Wanneer we dat bekijken zie je iets bizars.

Recordstijging Bitcoin in record tijd
In de onderstaande grafiek zie je het verloop van de koers van de Bitcoin in 24 uur voorafgaand aan de stijging. Het valt op dat de stijging in korte verticale trends en korte tijd is verlopen.
koersstijging-bitcoin-recordtijd

Daarnaast zien we dat er direct een kleine correctie optrad en dat de koers daarna weer een zijwaartse beweging maakt. Hierop vroeg ik mij af wat de oorzaak voor de koersstijging kan zijn.

Oorzaken voor de recordkoers van de Bitcoin
Wat direct opvalt zijn de verticale strepen bij de koersstijging. Dit geeft aan dat er waarschijnlijk een klein aantal grote transacties is geweest. Wanneer we naar de marktkapitalisatie kijken (hoeveel geld er in de markt is) zien we ook hier een vreemd beeld in dezelfde tijdsperiode. De marktkapitalisatie blijkt namelijk sterk te stijgen. Dit zien we in onderstaande grafiek, die net als de bovenstaande is samengesteld door tradingview.com.

marktkapitalisatie-bitcoin-recordtijd

We zien hier dat de koersstijging en de marktkapitalisatie nagenoeg gelijke tred houden. Dit betekent dat een of meer grote partijen veel Bitcoin willen kopen en niet bang zijn voor handel. Gezien de tijd was het te laat voor de Amerikaanse markt en te vroeg voor de Europese markt. Er lijkt dan ook een Aziatische partij bezig geweest. Laat de kapitaalinjectie nu net samenvallen met de opening van een Japanse beurs voor over-the-counter-trading of whale-trading van Bitcoin. Zo’n beurs koopt op de openingsdag haar handelsvoorraad in. Een en een lijkt ook in dit geval twee. De snelle volgende koersstijgingen zijn te verklaren door zogenoemde autobots die voorgeprogrammeerde transacties uitvoeren. Het patroon men steile verticale lijnen lijkt daarop te duiden. Ook de menselijke angst om als enige niet te profiteren van een koersstijging lijkt mee te spelen. Na de topkoers van vanmorgen zien we dat er direct geld uit de markt gehaald is. Hier verloopt het lijnenpatroon echter veel meer horizontaal en veel grilliger. Men lijkt hier wat winstpakkers aan het werk te zien.

Zou deze dag het begin van de cryptolente markeren en gaan we op naar de $ 100.000,-? We blijven de ontwikkelingen volgen! Uiteraard kun je reageren met jouw koers-idee of theorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *