De LG G3 is vanaf vandaag officieel

De LG G3 is vanaf vandaag officieel
We hebben de afgelopen maanden al veel over de LG G3 gelezen en gezien, maar nu is hij dan eindelijk officieel.

Met zijn looks en specificaties wordt het een geduchte tegenstander voor de Samsung Galaxy S5 en de HTC One (M8). Met de term Simple is the New Smart hebben de ontwerpers van LG de G3 een strak design gegeven met een mooi afgewerkte polycarbonaat behuizing. Met zijn 5,5 inch scherm gaat het ook nog eens met de laatste trend mee. Hij is daarmee zelfs iets groter dan zijn concurrentie.

Onderhuids en beeldscherm

Even de specificaties op een rijtje. Zoals gezegd heeft de G3 een scherm van 5,5 inch. Met een resolutie van 2560 x 1440 pixels heeft het 538 pixels per inch. Hiermee is het scherm bijna twee keer zo scherp als een Full HD display. Omdat de telefoon hele dunne randen heeft zou hij net zo fijn in de hand moeten liggen als kleinere inchmaten volgens LG.

De camera heeft ook een update gekregen. Er wordt nog steeds gebruik gemaakt van een 13 megapixel camera, maar hij wordt nu geassisteerd door een Laser Auto Focus. Dit zorgt er voor dat je razendsnel kan scherp stellen en binnen een kwart van een seconde je foto al geschoten hebt. De 2,1 megapixel camera aan de voorzijde heeft nu een grotere beeldsensor en diafragma waardoor je nog mooiere selfies kan schieten.

Als chipset krijgt de G3 een Qualcomm Snapdragon 801 die we ook kennen uit de OnePlus One en de Samsung Galaxy S5. De quadcore processor draait op 2,5 GHz en wordt bijgestaan door 2GB aan intern geheugen. De 3,000mAh batterij is verwisselbaar en maakt gebruik van grafiet in plaats van metaal. Hierdoor heeft de batterij een langere levensduur en betere prestaties. De G3 is daarnaast draadloos op te laden met LG’s eigen draadloze oplader die makkelijk overal mee naartoe te nemen is.

UX en accessoires

De LG G3 draait op Android 4.4.2 KitKat met een aantal slimmigheden van LG ingebouwd. Zo kan je het toestel activeren met een Knock Code, waar we al eerder iets over lieten zien. Met de telefoon krijg je ook meteen een persoonlijke assistent, Smart Notice. Deze PA maakt op basis van je telefoongedrag suggesties en aanbevelingen. Hij zal je ook herinneren aan gemaakte afspraken in je agenda. Mocht het nou net regenen op dat tijdstip zal Smart Notice daar ook rekening mee houden en het volgende melden, “misschien wilt u een paraplu meenemen, aangezien het vanavond gaat regenen”.

LG heeft voor de G3 ook een Quick Circle Case ontwikkeld. Hiermee krijg je eenvoudig toegang tot de meest gebruikte functies waaronder bellen, sms en de camera. Via de Quick Circle zijn al die functies te bedienen zonder dat je de case hoeft te openen. Naast de Quick Circle Case zijn er ook nog andere cases beschikbaar die het draadloos opladen mogelijk maken.

De behuizing

De telefoon heeft een gebogen achterzijde wat LG met een duur woord Floating Arc design noemt. Zoals we gewend zijn bij de G serie zitten ook hier de aan- en uitknop en volumeknoppen weer in verwerkt. Ze hebben wel een iets ander design gekregen. Door een geborstelde metalen film op het polycarbonaat zouden er geen vingerafdrukken meer op achterblijven. De G3 is straks in vijf kleuren beschikbaar: Metallic Black, White Silk, Shine Gold, Moon Violet en Burgundy Red.

Het is een echte doorontwikkeling van de LG G2, maar met een hoop nieuwe innovaties zoals de batterij en de Laser Auto Focus. Het design is net weer een beetje strakker en ook onderhuids zijn er genoeg aanpassingen waardoor dit een waardige opvolger is voor de G2. Het is nu nog even wachten op de adviesprijs, vanaf morgen wordt begonnen met de wereldwijde uitrol in Zuid-Korea.

Specificaties

  • Chipset: Qualcomm Snapdragon ™ 801 (2,5 GHz Quad-Core)
  • Display: 5,5 – inch Quad HD IPS ( 2560 x 1440 , 538ppi )
  • Geheugen: 16/32GB eMMC ROM / 2GB DDR3 RAM / microSD slot (128GB max)
  • Camera: Achter 13.0MP met OIS + en Laser Auto Focus / Voor 2.1MP
  • Batterij: 3000 mAh (verwijderbaar)
  • Besturingssysteem: Android 4.4.2 KitKat
  • Afmetingen: 146.3 x 74.6 x 8.9mm
  • Gewicht: 149g
  • Netwerk: 4G / LTE / HSPA + 21 Mbps (3G )
  • Connectiviteit: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth Smart Ready (Apt-X), NFC,SlimPort, A-GPS/Glonass, USB 2.0
  • Kleur: Metallic Black, Silk White, Shine Gold, Moon Violet, Burgundy Red
  • Overig: Smart Keyboard, Smart Notice, Knock CodeTM, Guest Mode, etc.

[gv data=”83Xm26Zvo18″][/gv]

[lg_folder folder=”LG/G3_officieel_embargo/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *