De Nederlandse ICT-sector is hot!

cloud computing
De ontwikkelaars onder ons kunnen in hun handjes klappen, want de banen liggen voor het oprapen.

De ICT-sector in ons land groeit als kool en dat is vooral te danken aan innovatieve cloudoplossingen, laat de ICT-marktmonitor weten. De sector maakt een groei door van 2,1 procent: sneller dan de hele Nederlandse economie.

Vooral ontwikkelaars hebben hier baat bij: 51,7 procent van alle ICT-vacatures is namelijk op hun gericht. In het bezit van een HBO-diploma? Dan ben je helemaal in trek. Een gevolg hiervan is dat aanmeldingen bij ICT-opleidingen met zo’n 10 procent gestegen zijn, maar dat blijkt alsnog niet genoeg om de markt te voorzien. In de komende 5 jaar zal de vraag naar ICT’ers namelijk alleen maar toenemen.

Niet alleen Nederlandse bedrijven, maar ook overheden en consumenten zullen in de toekomst meer geld uitgeven aan ICT-spullen en -diensten. Naar verwachting groeien de investeringen in de ICT-sector naar 34,3 miljard euro.‘De cloud’ was bijvoorbeeld een van de meest gehypte computertermen van het afgelopen jaar en wordt steeds populairder in ons land. Hier zal dan ook het meest geïnvesteerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *