De negen beste mods voor populaire videogames

de-beste-game-mods
Soms worden games pas echt fantastisch als een paar getalenteerde modders ermee aan de slag gaan. Deze negen mods voor games zijn vaak hilarisch, soms zinloos en maken de game in alle gevallen een heel stuk beter.

DayZ
[gv data=”Z8WPVjf_2PM”][/gv]
Sommige mods zijn zo goed, dat ze zelfs beter zijn dan de game waarop ze gebaseerd zijn. DayZ is een zombie survivalgame in de puurste zin van het woord, die volledig gemaakt is op basis van Arma II, een militaire simulatie. De mod werd uiteindelijk zo populair dat er een complete, op zichzelf staande game van gemaakt werd die in de nabije toekomst ook op de PlayStation 4 zal verschijnen.
Download

GTA IV
[gv data=”mrU2j74XY8U”][/gv]
Zodra de Grand Theft Auto games op de PC verschijnen, gaat de mod-community er helemaal op los. Dit levert geweldige mods op, die bijvoorbeeld het uiterlijk van GTA IV zo mooi maken dat het er beter uitziet dan GTA V op de Xbox 360 en PlayStation 3. Het hoeft trouwens niet alleen voor een mooiere, betere game te zorgen. Als je met Woody uit Toy Story wat auto’s wilt stelen, dan moet je deze mod zeker eens bekijken.
Download

DOTA
[gv data=”KSPwubK1xRs”][/gv]
Het zogenaamde MOBA-genre is populairder dan ooit, met League of Legends en DOTA 2 als de twee populairste games in het genre. We zouden haast vergeten dat deze compleet nieuwe gameplaysoort zijn oorsprong vindt in Warcraft III. Een strategiespel dat niets te maken heeft met het vernietigen van torens en levelen van je Hero.
Download

Blood Thirsty Teletubbies
[gv data=”rDw42ZgHWZI”][/gv]
Niet alle mods hoeven de gamewereld op zijn kop te zetten. Soms zijn ze gewoon zo belachelijk dat je ze niet mag missen. Blood Thirsty Teletubbies valt in die categorie. Ineens verandert de griezelige zombiegame Left 4 Dead 2 hierdoor in een hilarische strijd met bloeddorstige Teletubbies die in grote groepen op je af komen rennen. Toegegeven, de dode, kille ogen van deze eerst zo vriendelijke wezentjes zijn misschien nog wel enger dan die zombies.
Download

The Elder Scrolls V: Skyrim
[gv data=”jdMhvCM1Dog”][/gv]
Hoewel Skyrim al jaren in de winkels ligt, blijven er bijna wekelijks nieuwe mods uitkomen voor de game die tal van zaken toevoegen en aanpassen. Zo zijn er grafische engines ontwikkeld die de game er levensecht uit laten zien, heeft iemand zelfs een compleet nieuw verhaal toegevoegd (inclusief eigen voice-acting) en zijn de imposante draken in de game veranderd in de worstelaar Randy Savage (kijk maar).
Download

Counter Strike
[gv data=”ABL4tWBP9EM”][/gv]
Velen van jullie zullen vroeger ongetwijfeld heel wat uurtjes doorgebracht hebben in DE_Dust of CS_Office. Twee wereldberoemde levels uit Counter Strike, een shooter waarin een team van terroristen het opneemt tegen de counter-terrorists. De game werd zo populair dat het nu een volwaardige E-Sport is, maar oorspronkelijk was het niet meer dan een mod voor de originele Half Life. Inmiddels zijn er tal van nieuwe edities verschenen (met Counter Strike: Global Offensive als de meest recente), maar wat ons betreft overtreft niets het originele Counter Strike 1.6, dat nog steeds door honderden gespeeld wordt.
Download

Battlepaint
[gv data=”_s_jYQdKAXk”][/gv]
In dezelfde categorie als Blood Thristy Teletubbies valt Battlepaint, dat van Battlefield 2 ineens een oorlog tussen troetelberen en teletubbies maakt. Bovenstaande trailer toont perfect aan hoe dit de game kan verrijken, met passende achtergrondmuziek om het feest compleet te maken.
Download

Project M
[gv data=”vIxskj3UFV0″][/gv]
Project M is vooral bijzonder omdat het hier om een mod gaat voor een consolegame. Super Smash Bros. Brawl om precies te zijn. Deze populaire fightinggame zet tal van populaire Nintendohelden tegenover elkaar (Mario, Link, Fox, Pikachu enz.) in bizarre arena’s. Een aantal getalenteerde fans besloot de game na de release nog verder aan te passen, wat de game niet alleen geschikt maakt voor competitieve wedstrijden, maar ook nieuwe personages en tweaks aan de gameplay toevoegt. Het leuke is dat je jouw Wii niet hoeft te hacken om deze gratis mod te spelen. Je hoeft alleen een bestandje op een USB te zetten en die in je console stoppen, terwijl je instructies op de website van Project M volgt.
Download

Garry’s Mod
[gv data=”jDchc5Ww_i8″][/gv]
De koning der mod-programma’s. Garry’s Mod opent de engine van de Half Life-games voor iedereen, zodat ze ermee kunnen doen en laten waar ze zin in hebben. Dit levert soms wat vernieuwende game-ideeën op, maar bleek vooral geschikt te zijn om hilarische video’s mee te maken. Als je dus zelf wilt gaan modden, maar geen idee hebt hoe het precies werkt, dan is Garry’s Mod een ideale plek om te beginnen.
Download

5 reacties

  1. Helemaal eens met het lijstje, maar vergeet niet de mods voor DE shooter van afgelopen jaren, Call of Duty 4: modern warfare. Op de PC had je tal van zombie mods, een heuse Modern Warfare 2 mod waarbij alles van MW2 in MW1 werd gestopt ( engine en speelwijze van MW1 is altijd beter geweest dan alle delen daarna )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *