De nieuwe MacBook heeft een verwisselbare SSD

verwisselbare ssd macbook pro 2016
Daardoor is er mogelijk een hoop geld te besparen.

De bloggers van Macsales hebben de nieuwe MacBook Pro in handen gekregen en deze uit elkaar gehaald om de laptop van binnen te bekijken. En dat leidde tot een aantal nieuwe inzichten over de 2016 MacBook van Apple. Allereerst bleek dat de nieuwe MacBook moeilijker open te maken is dan de vorige generatie MacBook’s. Alsnog was het geen hele lastige klus doordat er geen gebruik was gemaakt van lijm.

Een ander opvallende bevinding is dat de nieuwe MacBook een SSD-module heeft die makkelijk te verwijderen is en daardoor mogelijk ook verwisselbaar is. De SSD bevindt zich onder de linker speaker van de MacBook. Het gaat hier echter om het nieuwe 13-inch model zonder Touch Bar en Touch ID. Of de overige modellen ook een SSD hebben die verwisselbaar is, is nog niet duidelijk. Wanneer dit wel zo is kan dat een hoop schelen. Voor de 15-inch 256GB MacBook betaal je namelijk 1.680 euro (!) meer voor een PCIe‑SSD van 2 TB. Dat kan goedkoper.

Eén reactie

  1. Ik zou het wel fijn vinden als consequent MacBook Pro wordt gebruikt in plaats van MacBook. Er worden immers ook MacBooks verkocht en het is behoorlijk verwarrend als telkens iets over de MacBook Pro wordt geplaatst zonder de toevoeging Pro in het artikel of de kop.

    on topic: wel mooi dat er gewisseld kan worden, want Apple vraagt de hoofdprijs voor SSD opslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *