De nieuwe rotunde Mac Pro komt in december

Mac Pro
We hebben er eerder al een sneak-preview van gezien, maar nu weten we ook wanneer ie komt.

De nieuwe Mac Pro komt eind 2013 uit volgens Apple’s aankondiging vanavond. Het ding kan meerdere GPU’s draaien, heeft in totaal 12 cores en is compleet met flashgeheugen uitgerust, maximaal 1TB. Mocht je meer opslag willen dan heeft de nieuwe Mac Pro ook Thunderbolt 2, en kan maximaal vier 4K display’s aan.

Uiteraard zit hier nu ook de nieuwe Wifi-standaard in, samen met Bluetooth 4.0 en alle gebruikelijke verdachten aan poorten achterop. Er zit een bewegingsdetector achterop, zodra je de beschuitbus omdraait zullen de poorten oplichten zodat je niet meer in het donker hoeft te wroeten om je USB-stick erin te steken.

Mac Pro

De nieuwe Mac Pro is perfect voor geluidsmensen. Hij is veel stiller en ook zuiniger dan zijn voorganger, dus je energieleverancier is er minder blij mee. Wij vermoedden dat hij ook een stuk koeler zal draaien, en hij is volgens Apple zo goed recyclebaar dat mocht je besluiten dat je ‘m niet meer wilt er vast wel iemand anders is die ‘m graag overneemt.

Deze stille krachtkoker is te krijgen voor €3.049, en komt in december uit.

2 reacties

  1. Dat een PC zuiniger is vind ik een beetje loos argument. Welke particulier kijkt daar naar? het word pas interessant wanneer je en compleet serverpark hebt of een kantoor vol werkstations.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *