De nieuwe thermostaat van Nest, dit is ‘m

De nieuwe thermostaat van Nest, dit is 'm
En hij houdt voortaan je oven in de gaten.

De slimme thermostaat van Nest, een bedrijf dat twee jaar geleden door Google werd gekocht voor $3,2 miljard, heeft een nieuwe variant van de Nest-themostaat uitgebracht. We vonden het apparaat altijd al een fraai design hebben, met het nieuwe design is ‘ie ook een stuk dunner geworden, waardoor hij minder ver uitsteekt (lees: opvalt).

Het display op de Nest 40 procent groter geworden, met een resolutie van 480 bij 480 pixels en een pixeldichtheid van 229 ppi. Met de nieuwe interface zou de temperatuur makkelijker af te lezen zijn. Als je nu op grote afstand langs de thermostaat loopt, springt deze dankzij de functie FarSight automatisch aan. Bij de vorige modellen gebeurde dat enkel op een afstand van een meter.

Furnace Heads-Up

De zelflerende themorstaat heeft een nieuwe functie genaamd Furnace Heads-Up, die de staat van de oven controleert door geregeld de automatische uitschakeling te checken. Dankzij bewegingssensoren weet de Nest-gadget of er mensen thuis zijn. Zodra de thermostaat een week lang in je huis hangt, zal het kunnen voorspellen wanneer bewoners thuis zijn. Hierdoor kom je een warm huis binnen zonder dat je dit aangegeven hebt.

Mocht je na het lezen van dit artikel meteen je vergeelde thermostaat van een tientje weg willen doen: mind you, ze zijn niet goedkoop. Nest vraagt voor het nieuwste model 250 dollar.

[gv data=”1qkSkOn4h-A”][/gv]

4 reacties

 1. Er wordt steeds maar geroepen hoeveel dit soort gadgets besparen kunnen, maar waarom is dat? Het antwoord is eenvoudig, de meeste mensen hebben verwarmingssystemen die zwaar verouderd zijn en oneconomisch. Er is maar 1 goede manier van besparen en dat is investeren in superzuinige verwarmingssystemen. Ik heb aardwarmte met vloerverwarming en optimale isolatie, deze gadget kan bij mij geen euro besparing opleveren (uitzetten van mijn systeem kost alleen maar geld).

  • @rickknows: En de gehele investering heeft gekost?? lijkt me een erg lange periode om terug te verdienen.
   Ik heb onlangs een nieuwe ketel in mijn huis geplaatst/spouwmuur issolatie laten doen 4 jaar terug voor de maximale subsidie, kreeg meer dan het gekost heeft.
   Per jaar meer dan 1000 kuub gas bespaar ik, zit nu op 1500 op jaarbasis.
   Uiteraard is het huis ook redelijk geïsoleerd, al is dat met een huis uit 1954 niet altijd even makkelijk.

   • @bofkont: Heeft mij behoorlijk wat gekost inderdaad.Als mensen vijftigduizend Euro uitgeven aan een auto praat niemand over terugverdienen. Sterker nog, iedereen vind het normaal dat je maandelijks ook nog eens klein vermogen uitgeeft om rond te rijden. Ik geef dit uit in ruil voor 25 jaar lang dagelijks comfort (energieverbruik 275m2 = 70 Euro pm), moet het plotseling terugverdient kunnen worden????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *