De nieuwste PS4 update voegt tal van handige functies toe

PS4-Firmware-update
Als je vandaag je PlayStation 4 opstart, zul je hem eerst moeten updaten naar firmware versie 2.5 voordat je online kunt gamen. Wat voegt deze nieuwe update allemaal toe?

Naast wat kleine tweaks, die het gemakkelijker moeten maken om een Party te starten met je vrienden en om mee te doen met de game die ze spelen, kun je vanaf nu ook een back-up maken van al je savegames en bestanden op een externe harde schijf of USB-stick. Ook is het gemakkelijker geworden om het volume van de chat in te stellen, een functie die vroeger diep in de instellingen verstopt zat.

Suspend en Resume
Ook zien we met versie 2.5 eindelijk de Suspend/Resume modus, die Sony ons al beloofd sinds de onthulling van de PlayStation 4. Dit maakt het mogelijk om het spel dat je speelt te pauzeren terwijl je de PS4 in Rest-mode zet, zodat hij amper stroom verbruikt. Als je daarna weer door wilt spelen hoef je maar een knop op je controller in te drukken om direct door te gaan waar je gestopt was. Volgens Sony ondersteunen ‘nagenoeg alle PS4-games deze functie’.

Ook de Remote- en Share Play functie is aangepakt. Met Share Play kun je een vriend die thuis op zijn PS4 speelt jouw game laten spelen, precies waar jij gebleven bent. Deze functie werd met een vorige update geïntroduceerd, maar liet nogal wat te wensen over op het gebied van soepele graphics. Nu zul je deze games in 60 frames per seconde kunnen spelen, zolang de desbetreffende games ook 60fps ondersteunt. Dit geldt ook voor Remote Play.

Automatische updates
Handmatig installeren van dit soort software-updates kan ook verleden tijd zijn, mocht je dat willen. Er is nu een optie toegevoegd waarmee je updates automatisch kunt laten installeren. Bekijk de volledige lijst met aanpassingen van de update op het blog van PlayStation.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *