De Playstation 4 is al 7 miljoen keer verkocht

De Playstation 4 is al 7 miljoen keer verkocht
Het was Sony’s plan om deze maand minimaal 5 miljoen PS4’s te hebben weggezet. Wel, dat is ruimschoots gelukt.

Inmiddels is de Playstation 4 in 72 landen beschikbaar, iets dat op 6 april resulteerde in de verkoop van de 7 miljoenste Playstation 4, zo meldt Sony met gepaste trots. Een stevige groei ten opzichte van februari 2014, toen de teller nog op 5,3 miljoen exemplaren stond. Sony voegt daaraan toe dat ze inmiddels al 20,5 miljoen games hebben verkocht. Hoe de Playstation 4 zich momenteel verhoudt ten opzichte van de Xbox One is lastig te zeggen, omdat Microsoft voor het laatst in december verkoopcijfers naar buiten bracht. Toen stonden ze op 3 miljoen stuks.

Sony zegt dat ze dit jaar de volgende games voor de PS4 zullen uitbrengen: Destiny (Activision), The Elder Scrolls Online (Bethesda), Alien: Isolation (SEGA), NBA 2K15 (2K), Watch_Dogs (Ubisoft Entertainment), #DRIVECLUB (SCE WWS), MLB 14: The Show (SCE WWS), The Order 1886 (SCE WWS), N++ (Metanet Software), GALAK-Z: The Dimensional (17 Bit Games), Transistor (Supergiant Games), Secret Ponchos (Switchblade Monkeys Entertainment), The Witness (Thekla, Inc.), Octodad: Dadliest Catch (Young Horses) en Daylight (Zombie Studios).

Dualshock-controller

SHAREfactory

Sony heeft ook Update 1.70 geïntroduceerd voor de PS4. Hiermee krijgen gamers de beschikking over SHAREfactory, een uitgebreid videoprogramma waarmee gameplaybeelden voorzien kunnen worden van thema’s, filters, overgangen, audiocommentaar, picture-in-picture-beelden en muziektracks. Vervolgens deel je ze met een paar drukken op de knop op een sociaal medium naar keuze. Hieronder een voorproefje.

[gv data=”MxsdLYIYsH8″][/gv]

Sony zegt dat er al 135 miljoen keer gebruik is gemaakt van de SHARE-mogelijkheden op de Dualshock-controller van de PS4, waarmee me met één druk op de knop gameplaybeelden kunt delen.

Eén reactie

  1. Ze mogen eerst ervoor zorgen dat de Share-functie überhaupt werkt. Het is mij nóóit gelukt om de laatste 15 minuten van mijn gameplay te opslaan, editen en delen. Waardeloze feature die je interne opslaggeheugen van je PS4 alleen maar opslokt. Je kunt het ook niet uitschakelen! Geef mij maar gewoon een Elgato gameplay caputure kaart met een HDCP-scrambler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *