De prestaties van alle 8 generaties iPhones op een rij

Alle 8 generaties iPhones
De eerste generatie iPhone werd medio 2007 geïntroduceerd en ondertussen is de iPhone 5s alweer het 8e model. Met uitzondering van de 5c (die technisch vrijwel identiek is aan de 5) is iedere nieuwe iPhone volgens Apple weer X keer sneller dan zijn voorganger. Maar wat betekent dit in de praktijk?

In onderstaande video zijn alle generaties naast elkaar uitgestald. De snelheid van de toestellen wordt met elkaar vergeleken als het gaat om vrij basale zaken zoals het opstarten, afsluiten en het openen van een willekeurige website. Verwacht dus geen uitgebreid wetenschappelijk onderbouwd onderzoek.

Wat opvalt is dat de toestellen waarop iOS 7 draait, aanzienlijk meer tijd nodig hebben om af te sluiten, maar ach hoe vaak doe je dat? Zoals je mag verwachten zijn de iPhone 5s, 5c en 5 beduidend sneller dan de voorgangers. En hoewel de 5c en 5 dezelfde processor hebben, blijkt de 5 (collector’s item) vaak toch net een fractie sneller.

Nieuwe iPhones hebben voor de liefhebbers altijd een vrij hoge “die-moet-ik-hebben-factor”, maar een upgrade is vaak pas echt de moeite waard wanneer je minstens een generatie overslaat.

[gv data=”8eSrdgTHhK0″][/gv]

Nog geen reacties

  1. Schokkend om te zien dat de Iphone in 2007 zo modern en goed was, en hoe we nu 6 jaar later nog steeds min of meer hetzelfde hebben. Niet dat alles radicaal anders moet, want dat is ook niet alles, maar op een gegeven moment hebben ze enkel nog 50plussers.
    Je merkt nu al dat zoveel mensen niet aan ios7 kunnen wennen, niet omdat het slecht is, maar net iets anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *