De PS4 is de Xbox One aan het afslachten

PS4 wordt nog steeds beter verkocht dan de Xbox One
We blijven nog even gamenieuws doorpompen vandaag, want Sony had op de Game Developers Conference heugelijk nieuws te melden.

20,2 miljoen keer verkocht

Sony wil graag dat heel de wereld weet dat de Playstation 4 het goed doet, en brengt geregeld cijfers naar buiten over het aantal verkochte dan wel verscheepte exemplaren. Sinds 1 maart is de console, die tegenwoordig in 123 landen te koop is, al 20,2 miljoen keer verkocht. Dat betekent een plus van 1,7 miljoen sinds de laatste verkoopstats uit januari van dit jaar.

Daarmee is de PS4 nog steeds een grotere hit dan de Xbox One van de grote concurrent uit Redmond. Hoeveel er daarvan precies zijn verkocht is niet bekend, maar de laatste officiële cijfers uit november 2014 spraken van rond de 10 miljoen exemplaren. Iets dat steeds verder zal uitlopen volgens Strategy Analytics. Zij voorspellen dat er in 2019 wereldwijd 80 miljoen PlayStation 4 consoles worden gebruikt, tegenover 57 miljoen Xbox One’s.

Gamers hebben blijkbaar meer zin een gameresolutie van 1080p (oké, geüpscaled), in plaats van de 720p á 900p waar de Xbox One het mee moet doen.

[lg_folder folder=”Sony/PlayStation_4/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *