De Samsung Galaxy Fold is gelanceerd [video]

samsung-galaxy-fold-opnieuw-gelanceerd
Dit is he mdan

Samsung heeft waarschijnlijk begrepen dat de enorme problemen met de Samsung Galaxy Fold tot reputatieschade heeft geleid. Er waren dan ook geen speciale events of grootste aankondigingen, maar een simpele mededeling en een nauwelijks gepromoot introductiefilmpje om de relaunch bekend te maken.

[gv data=”xLlVoGd2gmc”][/gv]

Vanaf vandaag, 5 september 2019, is de Samsung Galaxy Fold alsnog te koop in Zuid-Korea. Vanaf morgen volgt de lancering in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk Duitsland en Singapore. De lancering op andere markten volgt komende weken. Waar het eerder twijfelachtig was of de Samsung Galaxy Fold wel naar Nederland zou komen is er nu geen twijfel mogelijk. Op de Nederlandse Samsung-site is de voorregistratie weer geopend. De prijs is nog niet bekend, maar afgaand op de Engelse en Amerikaanse prijzen zou je zo maar richting de € 2.000,- kunnen gaan.

Daar wringt de schoen natuurlijk na het enorme probleem met de betrouwbaarheid van de Smartphone. Daarom heeft Samsung twee wapens in de strijd gegooid om het vertrouwen van de consument terug te winnen. De conciërge-service en de vouwtest.

Samsung Galaxy Fold Conciërge
Bij de aankondiging van de nieuwe lancering van de Samsung Galaxy Fold maakte met tevens bekend dat je een premium service kunt verwachten. Dit leidde uiteraard tot speculatie, zeker omdat Samsung zich over de inhoud van die service in nevelen hulde.

Inmiddels heeft men bekend gemaakt waar het om gaat. Je kunt direct contact opnemen met experts van Samsung die jou wegwijs maken bij het gebruik en eventuele storingen van de Samsung Galaxy Fold. Opmerkelijk daarbij is dat het volgens bronnen om een telefonische service gaat… Ook kun je een persoonlijke ‘on-boarding-service’ boeken. In zo’n gratis welkomstgesprek helpt een expert van Samsung je door alle nieuwe mogelijkheden van de Samsung Galaxy Fold. Of dit genoeg is om de het vertrouwen zo ver op te krikken dat deze opvouwbare smartphone van bijna $ 2.000,- een succes wordt is de vraag.

Samsung Galaxy Fold vouwtest
Naast deze service vonden we op de Nederlandse Samsung-site een filmpje van de vouwtest van het verbeterde ontwerp. Met het filmpje wil de telefoonreus aantonen dat de Samsung Galaxy Fold zelfs na 200.000 vouwen nog betrouwbaar is.

Hoe overtuigend dit is kun je zelf bepalen. Bekijk daarbij wel de release-datum goed. Had het wellicht niet iets indrukwekkender geweest om een test van de nieuwe versie te publiceren? Ook staat het oude introductiefilmpje daar nog online. Wordt dit een volgende marketingmisser?

[gv data=”McdgS3Popjk”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *