De slechtste uitspraken ooit van Elon Musk

De opmerkelijkste uitspraken ooit van Elon Musk

De opmerkelijkste uitspraken ooit van Elon Musk

Ook al ben je de rijkste persoon op aarde, nog steeds plaatst Elon Musk betrekkelijk opmerkelijke uitspraken. Maar hé, dat mag. Dat heet vrijheid van meningsuiting.

We kennen Elon Musk als iemand die niet een blad voor de mond heeft. Hij zegt wat hij denkt, en dat doet hij dan meestal via Twitter. Hij is dan ook groot voorstander van vrijheid van meningsuiting. Goed, de beste man heeft wel wat opmerkelijke uitspraken gedaan en we zetten de meest extreme voor je op een rijtje.

Opmerkelijkste uitspraken ooit van Musk

Musk zit sinds 2009 op Twitter en hij plaatst bijna dagelijks berichten. Dit heeft hem ook meerdere keren echt in de problemen gebracht. Sindsdien heeft hij een paar keer voor de rechter moeten verschijnen, maar ook de publieke opinie heeft een paar keer van zich laten horen. Toch is hij niet gestopt en kunnen we nog steeds genieten van zijn Twitter-berichten.

Musk had en heeft veel kritiek op de corona aanpak. In het begin van de pandemie voorspelde hij ten onrechte dat het geen probleem was, en verspreidde hij vervolgens ook pandemische verkeerde informatie over testen toen hij uiteindelijk Covid opliep.

Je bent een Twitteraar of niet. Dat dacht Musk ook. Hij noemt zichzelf namelijk een vrijheidsstrijder en probeert in naam van de vrijheid van meningsuiting op kruistocht te gaan door Twitter zelf te kopen. Hij plaatste daaraan voorafgaand een Twitter-enquête, waaruit hij kon concluderen dat Twitter een probleem met de vrijheid van meningsuiting heeft. Daarna heeft hij veel aandelen van het bedrijf gekocht en probeert hij nu heel het bedrijf te kopen.

Musk kennen we (ook) als de CEO van Tesla. Hij heeft zijn meningen en (nep)nieuws over Tesla getweet op manieren die de aandelenkoers meerdere keren heeft beïnvloed. De regering van Amerika heeft dit gedrag soms “lastig” en soms illegaal gevonden. Hij heeft een boete gekregen van de SEC en moest daardoor zelfs aftreden als Tesla-voorzitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *