De Vanhawk Valour is de fiets van de toekomst, maar dan nu

De Vanhawk Valour is de fiets van de toekomst, maar dan nu
Ook zo’n hekel aan je domme fiets? Dan is er nu de Vanhawk Valour.

Via een succesvolle Kickstarter campagne kan je de Vanhawk Valour nu nog voor 1049 dollar kopen. Maar het gaat snel met de populaire fiets. Het crowdfunddoel van 100.000 dollar hebben ze al ruimschoots gehaald, de teller staat momenteel op 234.535 dollar.

Naast een stoer uiterlijk zit hij ook vol met handige snufjes. In de fiets zitten sensoren die je via één eenvoudige app op je telefoon kan uitlezen. Zo kan hij de gereden afstand, snelheid en je snelste tijden bijhouden. Hij kan zelfs navigeren via de app, waarbij hij door middel van leds op je stuur laat zien of je rechtsaf of linksaf moet.

Vanhawk Valour

De Vanhawk Valour heeft ook sensoren onder het zadel die verkeer van achterop scant. Zodra een voertuig zich in je dode hoek bevind gaat het stuur trillen om je te waarschuwen. Via de app kan je ook zien hoeveel calorieen je hebt verbruikt en kan hij realtime gegevens downloaden over de route die je van te voren hebt gepland.

De verbinding met je telefoon komt tot stand via Bluetooth. Dat vraagt natuurlijk energie. Maar in plaats van je fiets elke avond aan een stopcontact te hangen, laad hij zichzelf op via de ingebouwde dynamo.

Vanhawk Valour

De fiets zelf is volledig van carbon gemaakt en is beschikbaar in drie verschillende maten. Je kan dan ook nog kiezen of je hem als een fixie wil of met een enkele of meerdere versnelling. De Kickstarter-campagne loopt nog steeds. Dus als jij deze zomer als een baas over het fietspad wilt fietsen, dan zou ik snel een kijkje nemen.

[gv data=”XCDUzOEUQ30″][/gv]

5 reacties

  • @Laue: Even snel omreken naar euro’s en dan kom je er achter dat je hier voor een fatsoenlijke Batavus oid bijna hetzelfde betaald. Dan heb je hier toch een wat unieker/geavanceerder apparaat.

   • @meatpuppet:

    nu je het zegt inderdaad. Fietsen zijn belachelijk duur.

    Zelf heb ik altijd een fiets van een paar tientjes gehad. nou voorruit de laatste koste al snel 150 euri 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *