‘De Xbox is een belediging voor Microsoft’

Xbox
Dat waren de woorden van Bill Gates bij het horen over het idee van de console.

Hij zag het idee namelijk niet zitten. In gesprek met een interviewer in een programma van gamessite IGN zegt Gates dat de Xbox een belediging was voor een bedrijf als Microsoft. De console draaide niet op Windows en dat zat de Microsoft-oprichter niet lekker. Ironisch genoeg draait de Xbox One inmiddels wél op Windows.

Niet alleen Gates, maar ook andere hoge piefen binnen Microsoft zagen het idee aanvankelijk niet zitten. Toch is de tegenhanger van de PlayStation op de markt uitgebracht en het avontuur liep uit op een succes. De Xbox is inmiddels niet meer weg te denken in de wereld van gaming. Naast gaming moet de console ook steeds meer je vriend worden op het gebied van multimedia in bijvoorbeeld de woonkamer. Microsoft gaat hier met name de komende tijd flink op inzetten.

2 reacties

  1. alsjeblieft zeg microsoft… voordat je mn xbox mn beste vriend gaat maken, zorg er gewoon ff voor dat ie werkt? opstarten duurt een dikke minuut! games laden, 30 seconden. vervolgens glitched een spel als forza 6 zichzelf bijna dood. ik vind mn xbox one veel beter als een ps4, maar hij moet het nu echt normaal gaan doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *