Delen wordt makkelijk: AirDrop komt naar iOS 7

Apple AirDrop iOS 7
Het heeft er alle schijn van dat Apple gaat luisteren naar haar klanten en het gemakkelijker gaat maken om bestanden draadloos uit te wisselen tussen verschillende iOS apparaten en Mac’s. De nieuwste versie van iOS, die volgende week wordt gelanceerd, zou namelijk de beschikking krijgen over AirDrop.

Mac’s beschikken als sinds 2011 over deze techniek om via WiFi draadloos bestanden te kunnen uitwisselen, straks moet dit dus ook voor iOS beschikbaar zijn. Apple schijnt in het verleden al eens op het punt gestaan te hebben om AirDrop te lanceren voor iOS, maar toen werd het op het laatste moment weer teruggedraaid.

Of AirDrop voor iOS alleen gaat werken via WiFi of ook via mobiel internet is nog niet bekend. Als het alleen zou werken via WiFi dan is het wellicht een beetje beperkt qua mogelijkheden. Of Apple het lanceren van AirDrop gaat aangrijpen als excuus om geen NFC te implementeren zal de toekomst uitwijzen. (via: 9to5mac.com)

3 reacties

  1. Ik ben benieuwd of het iets toevoegt tov het naar elkaar mailen van spullen. Ik vrees van niet, omdat Apple er weinig belang bij heeft iOS echt open te stellen. Delen van al je content met een PC zal er wel weer niet in zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *