Destiny is te koop, maar niet te spelen door storing

Destiny-servers
Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat Destiny vandaag (eindelijk) in de winkels ligt. Miljoenen gamers konden niet wachten om de game te spelen, wat voor de nodige serverproblemen zorgt.

Destiny is het nieuwe paradepaardje van Bungie, de studio die wereldberoemd werd met de Halo-games. Met talloze andere spelers ontdek je het universum, terwijl je nieuwe uitrusting verzamelt en gigantische monsters neerschiet. Omdat de focus van Destiny zo zwaar op het online aspect ligt, is de game onspeelbaar zodra de servers offline zijn.

Serverproblemen
Verschillende gamers klagen inmiddels over serverproblemen, die ervoor zorgen dat de game (tijdelijk) niet verder komt dan het menuscherm. Tegelijkertijd kunnen anderen gewoon doodleuk verder spelen, dus voordat je de game aan de kant schuift, kun je altijd proberen of jij wel door de enorme stroom van enthousiaste gamers komt.

Destiny-serverproblemen

GTA V
Dit soort problemen komen vaker voor bij grotere videogamelanceringen. Zo kon het online gedeelte van Grand Theft Auto V, GTA Online, wekenlang op moeilijkheden rekenen op servergebied. Het verschil met Destiny is dat je met GTA V altijd nog de verhaalmodus probleemloos kon spelen, omdat die ook offline beschikbaar is.

De meeste ontwikkelaars zien dit soort problemen al van mijlenver aankomen (Destiny is immers de meest gepre-orderde nieuwe gameserie ooit en tevens de duurste), maar investeren niet in de talloze extra servers om de lancering soepel te laten verlopen. Deze servers zijn namelijk een paar dagen van levensbelang, maar staan daarna stof te happen omdat het aantal spelers dan drastisch afneemt en zich verspreidt over de dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *