Details nieuwe Moto G5 toestellen liggen op straat

Motorola
Zowel de reguliere als de Plus-variant krijgt een welverdiende upgrade.

De Motorola Moto G-serie wordt door velen gezien als de toestellen met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Ook de Moto G4-serie van vorig jaar was, ondanks een lichte prijsverhoging, nog steeds erg degelijk te noemen. Nieuwe uitgelekte details rondom de Moto G5 en G5 Plus doen vermoeden dat Lenovo met Motorola deze lijn voortzet.

Het Braziliaanse Tecnoblog vermeldt dat het de specificaties van de twee te verschijnen budgettoppers al in handen heeft. De reguliere Moto G5 krijgt naar verluidt de beschikking over een 5 inch full-hd-scherm, Snapdragon 430 chipset met octacore-processor, 13 megapixel-camera aan de achterkant en 5 megapixel selfiecamera, 2GB RAM, 32GB aan interne opslaggeheugen, 2800 mAh aan accucapaciteit en draait standaard op Android Nougat.

Hoewel de specs zeker voor een budgettelefoon degelijk zijn te noemen, valt het op dat alleen de processor een upgrade heeft gekregen ten opzichte van de Moto G4. De accucapaciteit is er zelfs met 200 mAh op achteruitgegaan, alhoewel dit gecompenseerd wordt door het 0,5 inch kleinere scherm. De verwachting is dat de echte verbeteringen voor het reguliere model terug te vinden zijn in een metalen behuizing, water- en stofbestendigheid of iets dergelijks.

Mogelijke Moto G5 Plus in beeld

De Moto G5 Plus krijgt qua hardware relatief meer kracht dan zijn voorganger. Het nieuwe model behoudt naar verluidt het 5,5 inch full-hd-scherm en krijgt daarbij de beschikking over een Snapdragon 625 chipset met octacore-processor, 13 megapixel-camera aan de achterkant en 5 megapixel selfiecamera, 4GB aan werkgeheugen, 32GB aan intern opslaggeheugen, 3080 mAh aan accucapaciteit, vingerafdrukscanner en draait de Plus-variant ook Android Nougat uit de doos.

Op dit moment zijn er alleen foto’s van (vermoedelijk) de nieuwe Moto G5 Plus in omloop. De prijzen voor beide toestellen zullen naar verluidt vergelijkbaar zijn met hun voorgangers. De verwachting is dat we in de komende maanden meer te weten komen over deze budgettoppers. Een eventuele release in maart behoort daarbij tot de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *