Deze 2 DJI-drones maken alle andere merken overbodig

Auteur: , 1 Reactie
DJI Mavic 2 Pro en DJI Mavic 2 Zoom

Het zijn weer mooie maanden voor droneliefhebbers.

Na Parrot en Yuneec is het nu de beurt aan DJI om nieuwe drones de lucht in te sturen. Kleine spoiler voor we los gaan: de Chinezen hebben wederom een drone gemaakt die de concurrentie compleet van de tafel veegt. We hebben het over de DJI Mavic 2, die in twee varianten uitgebracht wordt: de Mavic 2 Pro en de Mavic 2 Zoom.

De namen geven eigenlijk al weg met wat voor drones we te maken hebben. De Mavic 2 Pro is uitgerust met een Hasselblad-camera en een 1-inch sensor. Hij schiet 20-megapixel foto’s, filmt in 4K 10-bit HDR en heeft een diafragma dat in te stellen is tussen f2.8 en f11. Het zijn cijfers waar de echte dronenerd spontaan van gaat kwijlen.

De Mavic 2 Zoom levert een beeldkwaliteit die vergelijkbaar is met de eerste Mavic, maar beschikt over een lens die je twee keer in laat zoomen. In Full HD kun je zelfs 4x inzoomen. Verder kun je aan de slag met de Dolly Zoom-modus om het effect uit de Hitchcock-films na te bootsen. Verwacht dus veel dergelijke droneshots op social media.

Beide drones beschikken over 8GB opslagruimte, uit te breiden met een microSD-kaartje. Verder kunnen ze 31 minuten vliegen op een volle accu en zouden ze ook weer een stukje stiller moeten zijn. Rondom zijn ze voorzien van 10 sensoren, dus je moet wel heel erg je best doen, wil je nog iets raken met de Mavic 2.

Je kunt tot 8 kilometer ver vliegen zonder de live-verbinding met je drone te verliezen, al is de vraag wat je daar in de praktijk aan hebt. De nieuwe Hyperlapse-feature is wél praktisch en laat je bewegende timelapses opnemen. Ook die zul je dus regelmatig op social media terug gaan zien.

De DJI Mavic 2 Zoom is verkrijgbaar vanaf 1249 euro, de Mavic 2 Pro is 200 euro duurder.1 reactie

“de Chinezen hebben wederom een drone gemaakt die de concurrentie compleet van de tafel veegt”
Die yuneec heeft 33min vliegtijd en kost 500, dat is 700 tot 900 goedkoper, dit kan je toch niet vergelijken?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).