Deze 5 gratis apps maken al optimaal gebruik van iOS 10

ios 10 apps
Met de komst van iOS 10 is onder andere Siri beschikbaar voor ontwikkelaars. Maar er zijn nog veel meer nieuwe features die ontwikkelaars kunnen gebruiken. Deze 5 apps maken hier al optimaal gebruik van.

1. Uber

uber ios 10

Met de Siri-integratie van taxidienst Uber is het makkelijker dan ooit om van A naar B te komen. Geen moeilijk gedoe met de app openen en beschikbare taxi’s zoeken, maar gewoon heel makkelijk tegen Siri zeggen: “Breng me naar huis in een Uber”. Of natuurlijk naar een adres of eventueel een contactpersoon. Siri toont dan gelijk de locatie van direct beschikbare chauffeurs, de geschatte aankomsttijd en het tarief.

2. Runtastic

ios 10 runtastic

Beginnen met rennen was nog nooit zo makkelijk met iOS 10 en Runtastic. Het enige wat je hoeft te doen is tegen Siri “Start een workout met Runtastic” te zeggen. Na (of tijdens) je rensessie krijg je vervolgens via notificaties en de Runtastic-widget alle statistieken overzichtelijk gepresenteerd, zoals gelopen afstand, tijdsduur en je trainingsplan voor de week. Ben je trots op je prestaties? Dan dan je met Runtastic via iMessage je activiteiten delen doormiddel van stickers.

3. OpenTable

ios 10 opentable

Met OpenTable was het altijd al gemakkelijk om restaurants te zoeken en te reserveren, maar door de integratie met iOS 10 is het nog veel makkelijker geworden. Je hoeft namelijk de Apple Maps-app niet meer te verlaten. Zoek een restaurant via Maps, klik op de OpenTable Reservation-knop, kies een tijd en bevestig. OpenTable heeft daarnaast ook een extensie voor iMessage uitgebracht voor de iOS 10-update. Hierdoor kan je restaurants aanraden, samen stemmen op je favoriete restaurant en reserveren via iMessage.

4. Whatsapp en LinkedIn

ios 10 linkedin whatsapp

Met beide apps kan je vanaf nu via Siri direct berichten versturen naar je contactpersonen. Siri toont vervolgens een overzichtelijke kaart met je verstuurde bericht. Met Whatsapp kan je daarnaast ook vanuit Siri bellen, oproepen opnemen vanaf je vergrendelscherm en via de nieuwe widget recente en ongelezen chats en berichten lezen. HIER lees je welke functies en mogelijkheden Whatsapp en Siri nog meer hebben.

5. KAYAK

kayak ios 10

De leukste uitjes boeken is nog overzichtelijker en makkelijker geworden met de iOS 10-update van KAYAK. Met deze alles-in-een-app voor vakantiegangers kan onder andere tickets, hotels en auto’s boeken. Door iOS 10 heeft KAYAK meer 3D Touch-support, overzichtelijkere notificaties, widgets en iMessage-extensies om je gevonden en geboekte tripjes te delen of te bespreken met je vrienden.

Meer? Check ook deze 5 nieuwe features in iOS 10 die je nog niet eerder opvielen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *