Deze 5 features willen we graag zien in iOS 10

WWDC 16
Nog heel even, dan maakt Apple zijn plannen voor de komende maanden bekend. Ook iOS 10 is onderweg, maar voor WWDC 2016 begint, hebben we nog wel wat tips voor Apple.

1. Maak standaard-apps optioneel
Handen in de lucht: wie gebruikt er dagelijks Tips, Game Center en Kompas? Apple zou ons een groot plezier doen als het eindelijk mogelijk wordt om standaard-apps te verbergen via je iPhone. Natuurlijk kun je ze wegstoppen in een map, maar daar nemen we geen genoegen meer mee.

2. Laat gebruikers eigen apps kiezen
Heb je een hekel aan Safari of de Mail-app, dan ben je aan het juiste adres bij Apple. Niet dus: ook al installeer je een nieuwe browser of mail-applicatie, dan nog openen allerlei links in de apps die Apple heeft geinstalleerd. Apple laat gebruikers steeds vrijer bij het inrichten van hun iPhone, dus dit zou nog een stap in de goede richting zijn.

3. Maak Siri eindelijk echt handig
Ja, Siri kan allerlei dingen voor je opzoeken, maar we kennen eigenlijk niemand die niet zonder de personal assistant van de iPhone kan. Het is hoog tijd om nieuwe features aan Siri toe te voegen, zodat het eindelijk weer interessant en nuttig is om af en toe eens tegen je iPhone te praten.

4. Doe eens wat aan 3D Touch
3D Touch: het klinkt leuk, maar in de praktijk werkt het niet altijd even lekker. Leuk, die snelkoppelingen, maar als 3D Touch zo revolutionair is als Apple ons wil doen geloven, dan moet er veel meer mogelijk zijn met deze techniek. We laten ons dus graag verrassen.

5. Doe eens iets geks
Over verrassen gesproken: wanneer heeft Apple jou voor het laatst verrast met een iOS-aankondiging? Dat is in ons geval alweer even geleden. Hoog tijd voor iets dat niemand aan ziet komen, Tim Cook.

Eén reactie

  1. Bij 1 en 2 zie ik echt de problemen niet.
    Alle apps die ik niet gebruik zet ik op een aparte pagina, in een eigen mapje. Apart zetten of verbergen is zeg maar het zelfde. Verwijderen van sommige dingen zou eventueel kunnen. Maar het staat mij niet in de weg.

    En bij 2, als je het niet wil gebruiken zijn er volgens mij genoeg alternative om op te vangen.

    Dus naar mijn idee, beetje zoeken naar spijkers op laag water.

    En als je er echt super mega last van hebt. Koop gewoon een telefoon met android.. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *