Deze automerken ondersteunen Apple CarPlay

Android Auto/Apple CarPlay beter dan standaard systeem
Gisteren werd bekend dat ook de modellen van Porsche integratie krijgen voor Apple CarPlay. Dit brengt het totaal op 34 fabrikanten. We nemen ze door.

De Volkswagen groep was al aanwezig met enkele van haar merken dus kon je er donder op zeggen dat Porsche zou aansluiten. Het was al bekend dat VAG met Volkswagen, Audi, Seat, en Skoda vertegenwoordigd is. Lamborghini, Bentley en Bugatti staan nog niet op de lijst.

BMW doet ook gezellig mee, en hoewel Mini nog niet genoemd is, kunnen we er vanuit gaan dat later ook de Mini’s Apple CarPlay ondersteuning krijgen. Andere Duitse fabrikanten zoals Opel en Mercedes-Benz zijn ook aan boord.

Vanuit Azië is bijna het hele front wel aanwezig. Honda, Mazda, Toyota, Nissan, Subaru, Suzuki, Kia, Mitsubishi, en Hyundai gaan met Carplay aan de slag.

Fiat zelf en de merken Abarth, Ferrari en Alfa Romeo zijn present. Net als Peugeot, Renault en Citroen. Opvallend is dat de DS-lijn van Citroen apart vertegenwoordigd is (sinds kort). Hekkensluiters zijn RAM, Volvo, Jaguar, Land Rover, Jeep, Chrysler, Ford en Chevrolet.

Met de komst van iOS 8.3 is Siri en daarmee dus ook CarPlay beschikbaar in het Nederlands. Totaal zijn er 25 landen die CarPlay ondersteunen.

21 reacties

  1. Maar ja, dat werkt zeker alleen in nieuwe auto’s he? Of is het ook mogelijk met je onlangs aangeschafte wagen bij de dealer een Carplay-update op te halen?

  2. Zolang het een optie blijft kan het mij niet deren, maar ik laat me niks opdwingen. Hier moet je natuurlijk een Apple device aankoppelen om het te kunnen gebruiken neem ik aan?

  3. “Opvallend is dat de DS-lijn van Citroën apart vertegenwoordigd is”

    Jullie weten dat DS nu een apart auto-merk is geworden he?

  4. Ik vind het zelf nogal onzinnig. Eigenlijk mis ik behalve een dicteerfuntie voor whatsapp niets in mijn huidige ingebouwde systeem. Contacten worden geïmporteerd, kan ik via stembediening oproepen. Navigatie zit al in m’n unit en aan steaming muziekdiensten heb ik ook geen behoefte, is een aanslag op m’n dataverbruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *