Deze beleggers willen Bitcoin kopen!

bitcoin-stijgt-weer
Wall Street kijkt al een paar jaar met een jaloerse blik naar de manier waarop traders en exchanges enorme bakken met geld hebben verdiend met de volatiliteit van de Bitcoin koers.

Bovendien lijkt de Bitcoin ook nog eens een goede kandidaat om te dienen als een middel voor waarde opslag die niet gecorreleerd is aan het huidige systeem. Een investering in Bitcoin kan enorme rendementen opleveren. Wil je negatieve rente op spaarrekeningen en obligaties vermijden, dan is het speculeren met Bitcoin een goede manier om nog wat rendement te halen op een beleggingsfonds.

Er wordt dan ook gretig gewerkt aan de benodigde infrastructuur en gereguleerde Digital Asset Exchanges waardoor institutionele beleggers op Wall Street kunnen meedoen met de Bitcoin koers FOMO. Onderzoek van de vermogensbeheerder Fidelity heeft inderdaad verder uitgewezen dat 22 % van de beleggers al in de afgelopen drie jaar voorzichtig zijn begonnen met het investeren in digitale activa via beleggingsproducten zoals Bitcoin futures. Bijna de helft alle deelnemers (47 %) in het onderzoek staan open om te investeren in Bitcoin en andere digitale activa.

Vandaar, ICE, de moedermaatschappij van de New York Stock Exchange heeft het afgelopen jaar al veel overleg gehad met de Amerikaanse toezichthouders en heeft een exchange gebouwd die voldoet aan de striktste normen. Over nog geen twee weken, op 22 juli, zal Bakkt haar deuren open en de eerste reeks van institutionele beleggers toelaten tot het handelsplatform. Op dit platform zal het mogelijk zijn om Bitcoin termijncontracten te verhandelen die afgewikkeld worden met bitcoins als onderpand. Inderdaad, deze termijncontracten zijn afgedekt met bitcoins en niet met Dollars zoals de CME Bitcoin Futures. De CME Bitcoin Futures groeien elke maand in populariteit en de afgelopen maand is er een nieuw record geboekt. De aanmaak van nieuwe handelsrekeningen was in juni met 30 % gestegen naar 2960 waarbij het aantal rekeningen die voor 25 BTC in termijncontracten verhandelen naar 49 was gestegen.

Er is een wezenlijk verschil tussen de CME termijncontracten en die van Bakkt. De CME Bitcoin futures worden zijn dollar contracten, er komen geen bitcoins bij te pas. Met de Bakkt exchange zullen institutionele beleggers daadwerkelijk aanspraak kunnen maken op bitcoins. Bakkt zal daadwerkelijk bitcoins kopen en deze onttrekken van de markt. De aankomende Bitcoin halving op mei van volgend jaar 2020 zal Bitcoin schaarser maken, waardoor Bitcoin’s stock-to-flow zal toenemen. De institutionele belangstelling voor het openen een Bakkt handelsrekening zal verder toenemen. Dit kan het bij een volgende nieuwe Bull mania fase voor een institutionele FOMO zorgen waardoor de koers weer op een volatiele manier nieuwe toppen zal halen. Institutionele Bitcoin Bulls staan klaar om op het rode doek van Bitcoin’s schaarste af te stormen.

Bakkt is trouwens niet de enige Amerikaanse exchange waar institutionele beleggers op een gereguleerde manier bitcoins kopen kunnen met behulp van termijncontracten. LedgerX heeft ook het groene licht gekregen van de Amerikaanse toezichthouder en Seed CX staat ook klaar in de startblokken. Seed CX is het kindje van TD Ameritrade. TD Ameritrade is een van de bekendste effectenmakelaars. Ze bieden een online beleggingsdienst aan voor meer dan 11 miljoen klanten in de Verenigde Staten. Al deze partijen staan klaar om Bitcoin gedekte termijncontracten te kunnen aanbieden aan institutionele klanten. Vooral de lancering en ontwikkeling van Bakkt zal met veel belangstelling gevolgd worden

De Big Tech bedrijven hebben het ook door dat er veel geld valt te verdienen met crypto’s en staan nu ook op het punt het crypto speelveld te betreden. Facebook heeft namelijk aangekondigd om met 28 andere tech bedrijven de Libra cryptocurrency te lanceren. De lancering en uitrol van deze crypto in 2020 over de plus twee miljard gebruikers, kan zelfs systeem risico’s inhouden en geopolitieke gevolgen hebben. Inderdaad, niemand lijkt meer te willen toekijken, ze willen nu allemaal meedoen om op hun eigen manier een Lambo kunnen kopen en de maan te kunnen bereiken. Met crypto wil immers iedereen to the moon.

Dit is artikel en is gebaseerd op verschillende artikelen en nieuwsberichten van bestebank.org. Het is geen beleggingsadvies, het speculeren met Bitcoin is uiterst risicovol. Beleg alleen met geld dat je kunt veroorloven om te verliezen aangezien je het risico loopt om al het ingelegde kapitaal te verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *