Deze bril gaat je van je ‘tech neck’ af helpen

Deze bril gaat je van je ‘tech neck’ af helpenOoit wel eens gehoord van de term ‘tech neck’ of ‘Gameboy disease’? Die ‘ziektes’ krijg als je te lang met je hoofd naar beneden op een scherm kijkt. Waarschijnlijk is de huidige generatie niet meer te redden, maar voor de nieuwe generatie smartphone-verslaafden is er een oplossing.

Onderzoekers hebben namelijk een slimme bril ontworpen die je houding in de gaten houdt en een melding geeft als je rechtop moet gaan zitten. Het bedrijf heeft een Kickstarter-project opgezet voor het product.

De bril, genaamd de EyeForcer, staat in verbinding met een Android-app. Die app kan er zelfs voor kan zorgen dat de smartphone van je kind wordt uitgezet als hun houding niet klopt. De EyeForcer beschikt over ingebouwde sensoren die de positie van het hoofd in de gaten houdt. Als er iets niet klopt, dan wordt er een melding verstuurd.

Ouders kunnen in de bijbehorende applicatie zelf instellen bij hoeveel meldingen de applicatie afsluit. Ook als het kind de bril af zet, blijven de meldingen komen. De bril wordt op dit moment voor 120 dollar verkocht via Kickstarter en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

[gv data=”J_7PKROfHo0″][/gv]

Nog geen reacties

  1. Je kinderen de hele dag met een lelijke vervelende bril op laten zitten alleen zodat ze een irritante melding krijgen als ze hun hoofd niet houden… Dat zie ik toch niet zo 1,2,3 gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *