Deze brug in Barcelona eet luchtverontreiniging op

Zuiverende-Brug
Uitlaatgassen van een drukke autoweg maken het milieu er niet beter op, gelukkig maar dat deze brug in Barcelona een handje helpt om de schade op te vangen.

Deze high tech brug bestaat uit het zogenaamde Photocatalytic Concrete, dit speciale beton gebruikt energie van de zon om verontreinigde lucht af te breken totdat er water en zuurstof overblijft. Het gevolg: schonere lucht, zo schrijft Wired.

Zelfvoorzienend
Daarnaast is de brug ook uitgerust met zonnepanelen, die de LED-lampen van stroom voorzien. Bovendien staan er speciale planten op die schaduwplaatsen voor de mensen op de brug zullen creëren. Volgens ontwerpbureau BCQ moet dit een nieuwe plaats voor mensen worden om te genieten van de stad.

Het speciale beton zorgt ervoor dat vuile lucht en smog als het ware ‘blijven kleven’, zodat het vervolgens afgebroken kan worden. Als het daarna regent, stroomt de vuiligheid er vanzelf weer af, wat betekent dat de brug weinig onderhoud nodig heeft om goed te blijven werken.

Het bestuur van de stad heeft het project al groen licht gegeven, maar een datum waarop de brug in gebruik wordt genomen is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *