Deze Cat S60 smartphone heeft een thermische camera

Cat S60
Voor het betere onderzoekswerk moet je deze smartphone van Catterpillar eens checken.

Het bedrijf neemt de S60 mee naar het Mobile World Congress, dat aanstaande weekend zal plaatsvinden in Barcelona. Het toestel kan, zoals we van Cat gewend zijn, wel tegen een stootje. Ook is de telefoon waterbestendig, tot een maximum van vijf meter onder water. Zorg wel dat je binnen één uur weer boven water bent, anders is de kans aanwezig dat de S60 alsnog komt de overlijden.

Een extra bijzondere feature is de aanwezigheid van een thermische camera. Een speciale sensor toont warme en koude beelden. Verwacht echter geen baanbrekende kwaliteit. De smartphone neemt namelijk foto’s (12 mp) met een maximale resolutie van 640×480.

Cat koos voor Android Marshmallow als mobiel besturingssysteem. Onder de kap, een Snapdragon 617 chip en de telefoon heeft een RAM geheugen van 3GB. Belangrijk om te weten is dat wanneer je de beschermkapjes voor de ingang van de microfoon en audio niet sluit, de smartphone slechts tot twee meter onder water kan. Het standaard aanwezige opslag bedraagt 32 GB en zal uit te breiden zijn. De batterij heeft een capaciteit van 3800 mAh.

Doordat het scherm bestaat uit Gorilla Glass 4 moet deze een val van 1.8 meter hoog kunnen overleven. Cat brengt de S60 eind mei op de markt voor een prijs van 600 dollar.

22 reacties

  1. Dan kun je met je telefoon zien of je motor warm is ofzo? Of wat is de connectie met auto’s die ik een beetje mis? OT: Wel een leuk telefoontje voor die prijs zo te zien aan de specs!

    • @rikus: die valt vies tegen. Scherm al 2 keer stuk gehad. Waarvan een keer geknapt in m’n broekzak… Contactloos opladen werkt niet goed. Intern geheugen is veel te weinig en je kan je apps niet op een SD zetten. Al met al helaas een behoorlijke teleurstelling.

  2. En er zijn natuurlijk weer mensen die hem gaan kopen. Als je zo graag een cat wil kopen ga dan voor een graafmachine. Die zijn goed. De telefoons zijn nog nooit goed geweest. Goedkoop Chinees white label toestel en een geinig jasje. Slechte Bluetooth. Snel barstende schermen. Warrige interface. En als je er wat mee hebt dan ben je zomaar 10 weken je toestel kwijt. Cat levert wel leuke hoesjes voor om een iPhone of Samsung.

  3. Interessant voor bouwkundigen! Mits de thermische foto’s ook echt bruikbaar zijn. Ben benieuwd, zou er graag eens mee willen spelen bij een oplevering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *