Deze chip gaat zorgen dat je Android toestel langer ademt

Android Sensorhub
Batterij-issues zijn van alle generatie apparaten en er wordt continue gewerkt aan verbetering. Google komt met een chip voor Android telefoons die ondere andere dit altijd bestaande probleem gaat aanpakken.

Op het Google-feestje werd naast de nieuwe Nexus telefoons ook deze Android Sensor Hub onthult. De chip is een extra sensor bovenop de bestaande hardware in smartphones en neemt wat taken over van de mobiele processor en die van de sensoren in de telefoons. Door als ’tussenpersoon’ van allebei de chips wat taken over te nemen resulteert dit in een lager CPU en dus wordt er minder gevraagd van de batterij.

Google zegt dat zijn Sensor Hub een low-power chip is zodat de gewonnen extra tijd dat jij je smartphone kan gebruiken niet verloren gaat in de Sensor Hub zelf.

De Sensor Hub technologie zit al verwerkt in de nieuwe Nexus 6P en Nexus 5X telefoons. De zoekgigant biedt de chip aan voor andere telefoonfabrikanten zodat we mogelijk ook deze techniek terug gaan zien in andere Android telefoons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *